Francezii au dat celebrul pain au chocolat pe micii și sarmalele vândute de o româncă în inima Parisului: „La desert, evident am luat niște papanași”

O româncă a dat lovitura în inima Parisului: vinde mici românești și sarmale, iar turiștii fac coadă să guste din preparatele tradiționale.

15 dec. 2023, 22:15
Francezii au dat celebrul pain au chocolat pe micii și sarmalele vândute de o româncă în inima Parisului: „La desert, evident am luat niște papanași”
O româncă face furori în Paris, cu mici și sarmale

O româncă a deschis în inima Parisului un restaurant cu specific est-european, care a devenit destinația preferată a românilor stabiliți în Franța, dar nu numai. Localul este o destinație populară pentru orice turist sau localnic care dorește să încerce preparatele tradiționale din țările balcanice. O tânără a filmat experiența și a povestit cum a decurs totul pe TikTok.

Citește și: VIDEO Turist revoltat de prețurile „nesimţite” la Târgul de Crăciun din București: „Fiți atenți pe ce am dat 92 de lei. Mai bine mănânc mici la Obor”

Ea a împărtățit cu entuziasm experiența sa culinară, arătând cât de savuroasă este gastronomia românească în Orașul Iubirii.

„Deci sunt sigură că nu v-ați fi dat seama că acesta este un mic învelit în foi de viță de vie. Weekendul acesta am fost la un restaurant românesc în Paris, mai mult balcanic, de fapt, decât românesc. Aperitivul au fost niște mici cu un sos de muștar lângă. Eu personal niciodată nu am mai văzut mici cu muștar care să arate atât de bine. Deși m-am chinuit puțin la început să mănânc, am oferit nota 10 din 10 pentru gust”, spune ea.

@mara.in.paris Mici, sarmale & papanasi 🥹 Ce poate fi mai frumos? #marainparis #ibrikkitchen #romaniatiktok #romaniinparis #romaniinfranta ♬ Food – Densky9

Tânăra și-a surprins urmăritorii cu imagini apetisante ale micilor, serviți cu un sos de muștar.

„Felul principal ce altceva putea fi decât sarmale cu mămăligă. Sarmalele sunt pasiunea mea și acasă, de fiecare dată când mă întorc mănânc sarmale, fie că este vară, fie că este iarnă, în orice anotimp. Eram super fericită că am găsit”, mărturisește ea.

Citește și: Nici masa de Crăciun nu mai e ce-a fost odată! Cât costă o oală cu 20 de sarmale preparată de firmele de catering

Ambianța românească a restaurantului a fost evidentă și în decor, unde un perete ilustra clasicul borcan cu murături, un element esențial al gastronomiei românești. Tânăra a spus că, în timp ce experiența culinară a fost una autentică, atmosfera din local a contribuit la o călătorie completă în cultura românească.

„La desert, evident am luat niște papanași, pe care sincer cred că i-aș pune în top 3 cei mai buni papanași pe care i-am mâncat în viața mea. Recomand cu mare drag, mâncarea este 10 din 10, iar fondatoarea localului este româncă”, încheie ea.