Nici masa de Crăciun nu mai e ce-a fost odată! Cât costă o oală cu 20 de sarmale preparată de firmele de catering

Românii care nu au timp sau pur și simplu nu vor să își bată capul cu pregătirea bunătăților pentru masa de Crăciun, le poate comanda de la firmele de catering.

11 dec. 2023, 22:24
Nici masa de Crăciun nu mai e ce-a fost odată! Cât costă o oală cu 20 de sarmale preparată de firmele de catering
Cât costă meniul de Crăciun, în 2023

La firmele de catering, sună deja telefoanele pentru comenzile de Crăciun. Companiile care livrează mâncare au stabilit ofertele și prețurile preparatelor  – o oală cu 20 de sarmale costă 100 de lei.

De la an la an, tot mai multe mese festive sunt preparate, de fapt, de alții. Așa aleg să sărbătorească românii de Crăciun, din lipsă de timp sau din comoditate. De la aperitive, ciorbe și sarmale, toate sunt gata să fie îmapchetate și livrate direct pe mesele românilor pofticioși. În restaurantele tradiționale din zona Bucovinei, comanda minimă începe de la 280 de lei.

Citește și: Prăjitura delicioasă pe care trebuie să o pui de Crăciun pe masă. Desertul care îi va da pe spate și pe cei mai pretențioși musafiri

„Am pregătit coşuri speciale pe care fiecare şi-l poate configura în funcţie de preferinţe. În pachetele pentru sărbători, aceştia pot pune de la sarmale, ciorbe, friptură, tochitură. Cozonaci, plăcinte poale în brâu, papanaşii tradiţionali”, a declarat Daniela Popescu, reprezentanta unui restaurant, potrivit Observator News.

Cofetăriile au deschis și ele listele online pentru comenzile de Crăciun. Cei ce vor să aibă prăjituri  pe mesele de sărbători pot comanda până la mijlocul lunii decembrie.

Prețul unui kilogram și jumătate de cozonac pornește de la 130 de lei, iar biscuiții costă 60 de lei pentru 800 de grame.

„Vom avea cozonac glazurat cu nuci pralinate, cozonac cu rahat şi nucă, asortate, fursecuri vegane cu vişine şi cornuleţe cu magiun. Online se poate face comanda. Va fi cu ridicare de aici şi cu livrare prin toată ţara”, a declarat Anda Apalaghiei, reprezentant cofetărie, pentru sursa citată.

Citește și: Cum să dai jos șoriciul de Crăciun! Cori Grămescu ne învață cum să scăpăm de kilogramele în plus de la sărbători

Pentru platourile tradiționale cu carne de porc, prețurile încep de la 250 de lei.

„Coşul de anul acesta are cârnăciorii sticks uşor picanţi, un kaiser, mușchiuleţ montana şi mușchiul file, cârnaţi măcelăreşti, tocaţi aşa mare, cu busuioc, pastrama de purcel, salam de vită cu miez de nucă”, a declarat Irina Iacob, reprezentant băcănie.

Unul din patru români comandă mâncare gătită, potrivit datelor Hospitality Culture Institute. În oferta firmelor de catering, salata boeuf costă 70 de lei, o oală de sarmale 100 de lei, iar o jumătate de kilogram de murături costă 20 de lei. Cei ce vor să se bucure de o masă bogată de Crăciun trebuie să plătească cel puțin 140 de lei de persoană. Meniul poate conține: bruschete, ruladă din carne de porc, frigărui de somon și cozonac din partea casei.