Francezii cer renegocierea tratatelor Uniunii Europene pentru a permite „expulzarea românilor”

Deputatul francez Philippe Meunier, secretarul naţional al UMP pentru libertăţi publice, a sugerat că "preşedintele François Hollande ar trebui să ceară o renegociere a tratatelor europene" cu scopul de a "permite expulzarea românilor fără resurse", scrie Le Parisien.

RomaniaTV.net
13 aug. 2012, 10:06
Francezii cer renegocierea tratatelor Uniunii Europene pentru a permite „expulzarea românilor”

Philippe Meunier, reprezentantul Dreptei Populare ales în Rhône, scrie, într-un comunicat, că locuitorii din acest departament „şi din centrele urbane franceze atinse de acest flagel, cer Guvernului să îşi asume responsabilităţile pentru a pune capăt acestor mahalale, acestei cerşetorii agresive şi unui mare număr de spargeri şi furturi. François Hollande trebuie să ceară Europei o renegociere a tratatelor pentru a permite expulzarea românilor fără resurse de pe teritoriul nostru naţional.”

Cetăţenii României, ţară membră a UE, nu pot fi expulzaţi de pe teritoriul unui stat membru UE. Dar în ultimele zile, o serie de tabere ilegale de romi din Franţa au fost evacuate şi zeci de romi au plecat de la Lyon în România, după ce au primit sume de bani ca ajutor umanitar pentru repatriere, mai scrie publicaţia franceză.

Fostul preşedinte Nicolas Sarkozy propusese în timpul mandatului său o revizuire a unora dintre tratatele UE în decursul anului de după alegerile prezidenţiale din Franţa.