Francois Fillon, gafă politică de proporţii: Favoritul dreptei în alegerile prezidenţiale a arătat harta cu Germania nereunificată

Fostul premier Francois Fillon, în prezent favorit al primarelor dreptei franceze pentru alegerile prezidențiale de anul viitor, trebuie să facă față unui moment stânjenitor după ce în programul său politic a fost inclusă o hartă în care Germania apare așa cum era pe vremea Războiului Rece, divizată în două state.

RomaniaTV.net
22 nov. 2016, 20:43
Francois Fillon, gafă politică de proporţii: Favoritul dreptei în alegerile prezidenţiale a arătat harta cu Germania nereunificată

Harta Europei din programul politic al lui Francois Fillon arată Germania încă nereunificată. În schimb, fosta Iugoslavie apare pe respectiva hartă cum este în prezent, împărțită în cele cinci state care au rezultat în urma dezintegrării ei.

Harta se regăsește în secțiunea de politică externă a programului propus de Fillon și intitulat ‘Pour vous’ (Pentru voi). La acest capitol el menționează, printre altele, că dorește combaterea ‘imigrației necontrolate’ prin renegocierea tratatului Schengen și alocarea de mijloace suplimentare pentru protejarea frontierelor externe ale blocului comunitar, potrivit Agerpres.

Fostul premier se poziționează de asemenea împotriva aderării Turciei la UE, o țară despre care afirmă că nu împărtășește cu Europa ‘nici geografia, nici valorile și nici patrimoniul istoric’.