Francois Hollande, cocoţat pe scară ca să vorbească de la egal la egal cu preşedintele Klaus Iohannis VIDEO

Administraţia Prezidenţială a montat o treaptă la pupitrul de la care a vorbit Francois Hollande la conferinţa de presă de la Cotroceni, astfel ca preşedintele francez să vorbească de la egal la egal cu omologul său român, Klaus Iohannis. Între cei doi este o diferenţă de înălţime de aproximativ 20 de centimetri, în favoarea lui Klaus Iohannis.

13 sept. 2016, 09:35

Diferenţa clară de înălţime dintre preşedinţii Klaus Iohannis şi Francois Hollande s-a topit ca prin minune la conferinţa comună de presă susţinută de cei doi la Palatul Cotroceni. Administraţia Prezidenţială a profitat de faptul că cei doi au vorbit din spatele pupitrului şi au montat o treaptă pe care Francois Hollande s-a urcat, apărând aproape la aceeaşi înălţime cu Klaus Iohannis.

Când nu se află în spatele vreunui pupitru, diferenţa de înălţime dintre cei doi este de aproximativ 20 de centimetri. Francois Hollande are o înălţime între 1,70 m şi 1,74 m (depinde de sursă), în vreme ce Klaus Iohannis măsoară 1,92 m. Acest lucru se vede clar în fotografiile oficiale postate pe site-ul Preşedinţiei, în care cei doi apar unul lângă altul.

Diferenţa dintre cei doi a fost vizibilă şi în timpul vizitei pe care Klaus Iohannis a făcut-o la Paris, în februarie 2015. La conferinţa comună de presă, gazdele de la Palatul Eliysee nu s-au obosit să-i monteze o treaptă lui Francois Hollande, deşi probabil erau perfect conştiente că preşedintele român îl domină pe cel francez cu cel puţin un cap.

Citeşte şi: Hollande a vorbit, la Bucureşti, despre o posibilă schimbare de poziţie a Franţei privind aderarea României la Schengen