Frank De Boer: Steaua are avantajul prospeţimii, Ajax pe cel al meciurilor oficiale

Antrenorul echipei Ajax Amsterdam, Frank de Boer, a declarat miercuri, la conferinţa de presă organizată înaintea meciului cu Steaua, din prima manşă a 16-imilor de finală ale Ligii Europa, că formaţia română ar putea fi dezavantajată de lipsa meciurilor oficiale în ultima perioadă.

RomaniaTV.net
13 feb. 2013, 16:12
Frank De Boer: Steaua are avantajul prospeţimii, Ajax pe cel al meciurilor oficiale

Am urmărit meciurile românilor de dinaintea pauzei competiţionale şi am trimis pe cineva în Turcia să vadă amicalele lor. Steaua este o echipă bună, care are o serie de jucători talentaţi. De obicei, joacă într-un sistem 4-3-3. Ar putea fi un avantaj pentru noi că avem ritmul meciurilor oficiale, spre deosebire de adversar. Pe de altă parte, ar putea fi un avantaj de prospeţime pentru ei.

Cred că avem prima şansă, jucăm pe teren propriu. Dar să vedem cum decurg lucrurile în această primă manşă. Doar după primul meci putem spune cu certitudine cine e favorit, cine joacă cel mai bun fotbal. Am vorbit acum vreo lună cu George Ogăraru, am numărul lui, poate o să-l sun azi sau mâine„, a spus De Boer, potrivit NUsport.nl.

Mijlocaşul danez Christian Eriksen, care va împlini 21 de ani chiar în ziua partidei, a afirmat că Ajax trebuie să fie atentă la propriul joc. „Vrem să jucăm mereu un fotbal bun, indiferent de numele adversarului. E nevoie să dăm ce avem mai bun şi vor veni şi golurile. Trebuie să ne facem jocul nostru, nu să ne intereseze jocul adversarei„, a precizat Eriksen.

Conform presei olandeze, Ajax Amsterdam ar putea să înceapă meciul cu următorii jucători: Vermeer – Van Rhijn, Alderweireld, Moisander, Blind – De Jong, Poulsen (Schone), Eriksen – Cuenca, Sigthorsson, Fischer.

Partida Ajax Amsterdam – Steaua Bucureşti, contând pentru manşa tur a 16-imilor de finală ale Ligii Europa, se va disputa, joi, de la ora 22.05, pe Amsterdam ArenA.