Franklin Templeton: Decizia tribunalului nu are impact material asupra Fondului Proprietatea

Hotărârea Tribunalului Bucureşti de anulare a deciziilor AGA din 2010 de la Fondul Proprietatea, printre care numirea Franklin Templeton administrator al FP, nu are "impact material asupra Fondului", având în vedere deciziile acţionarilor din cele mai recente adunări, consideră administratorul FP, potrivit Mediafax.

RomaniaTV.net
22 dec. 2011, 20:38
Franklin Templeton: Decizia tribunalului nu are impact material asupra Fondului Proprietatea

În esenţă, cererea reprezintă un argument tehnic cu privire la formalităţile administrative necesare pentru convocarea Adunării Generale a Acţionarilor din 6 septembrie 2010 de către administratorii anteriori ai Fondului. Având în vedere hotărârile separate aprobate în cele mai recente adunări ale acţionarilor, administratorul Fondului nu consideră decizia Tribunalului ca având impact material asupra Fondului”, se arată într-un comunicat al Fondului Proprietatea (FP) transmis, joi, Bursei de Valori Bucureşti.

Administratorul Fondului Proprietatea menţionează că nu a primit pentru moment niciun document oficial din partea Tribunalului Bucureşti în legătură cu decizia instanţei.

Odată ce acesta va fi disponibil, administratorul Fondului va lua în considerare măsurile legale suplimentare adecvate şi va informa acţionarii în acest sens„, se arată în comunicat.

Avocatul Ioana Sfîrăială, acţionar al Fondului Proprietatea, a contestat în octombrie 2010 în instanţă o parte dintre deciziile AGA de la Fondul Proprietatea în care Franklin Templeton a fost numit administrator, invocând că proiectul de modificare a actului constitutiv al societăţii nu a fost publicat în termenul legal, de 30 de zile înainte de AGA.

Tribunalul Bucureşti a admis, miercuri, în parte cererea reclamantei. Instanţa a dispus anularea hotărârilor prin care s-a aprobat modificarea actului constitutiv al FP, prin schimbarea sistemului de administrare, de la Consiliu de Supraveghere şi Directorat la societate de administrare a investiţiilor.

Totodată, tribunalul a decis şi anularea hotărârii prin care compania Franklin Templeton a fost numită administrator al FP, precum şi a deciziilor acţionarilor de revocare a Directoratului şi de alegere a membrilor Comitetului Reprezentanţilor.

Hotărârea instanţei poate fi atacată cu recurs la Curtea de Apel Bucureşti în termen de 15 zile.

Sfîrăială a contestat şi hotărârea acţionarilor privind listarea Fondului la BVB, însă tribunalul a respins acţiunea avocatei.


loading...
Partenerii noștri