Franks, FMI: Nu sunt bani pentru majorări de salarii

Am convenit cu Guvernul că nu exista loc în buget pentru o creştere a pensiilor şi salariilor în 2012, a declarat, duminică, şeful Misiunii FMI pentru România, Jeffrey Franks, la încheierea evaluării acordului de tip preventiv cu autorităţile de la Bucureşti.

RomaniaTV.net
06 feb. 2012, 07:01
Franks, FMI: Nu sunt bani pentru majorări de salarii

‘Mai târziu, poate vom discuta despre această problemă, dar acum nu este posibilă o majorare a salariilor sau pensiilor’, a spus Franks, răspunzând la o întrebare privind posibilitatea indexării salariilor şi pensiilor cu rata inflaţiei.

Orice nou guvern, înainte sau după alegeri, va continua să aplice reformele convenite în cadrul acordului cu insituţiile financiare internaţionale, crede şeful misiunii FMII de evaluare a acordului stand-by, Jeffrey Franks.

„În discuţiile cu partidele de opoziţie au avut câteva idei foarte bune. Nu există niciun monopol asupra ideilor bune. Am aşteptări foarte bune ca politicienii responsabili şi toate partidele să înţeleagă pe deplin nevoia de continuare a acestor reforme. O schimbare de guvernu nu ar trebui să ducă la schimbarea politicilor care asigură stabilitatea economcă câştigată în ultimii ani”, a spus Franks întrebat cum dacă apropierea alegerilor şi presiunile protestelor nu vor pune în pericol încheierea cu succes a acestui acord.