Franks: Salariile şi pensiile se majorează la jumătatea anului, dacă lucrurile merg bine

Cearta pe veniturile românilor se ascute. Coaliţia de guvernare a discutat, în şedinţa de luni, posibila majorare a pensiilor şi a salariilor din aprilie, anul viitor. În replică, experţii FMI spun că Executivul nu poate da nici un ban în plus mai devreme de iunie 2012. Nici UDMR nu este de acord cu termenul propus în Coaliţie şi insistă ca acesta să fie devansat în ianuarie.

RomaniaTV.net
07 nov. 2011, 14:33
Franks: Salariile şi pensiile se majorează la jumătatea anului, dacă lucrurile merg bine

Salariile bugetarilor şi pensiile ar putea fi majorate în primul semestru al anului 2012, din trimestrul al doilea, dacă nu vor exista „derapaje mari” în Europa şi în România în privinţa creşterii economice, potrivit deciziei luate, luni, de membrii coaliţiei de guvernare.

Şeful delegaţiei FMI la Bucureşti, Jeffrey Franks, a precizat că orice creştere a pensiilor va fi modestă, nu cum se întâmpla în trecut, şi a dat ca exemplu o creştere probabilă, echivalentă cu rata inflaţiei.

„Guvernul a convenit cu FMI şi CE să îngheţe salariile şi pensiile în sectorul public, dar să le poată majora limitat la mijlocul anului viitor dacă evoluţia de până atunci a veniturilor bugetare va permite acest lucru, a declarat luni şeful misiunii FMI de evaluare a acordului preventiv”, Jeffrey Franks.

„Am convenit ca, dacă condiţiile permit, să se facă o majorare limitată a salariilor din sectorul public şi al pensiilor”, a spus Franks.

Şeful delegaţiei FMI a mai precizat că orice creştere a pensiilor va fi modestă, nu cum se întâmpla în trecut, şi a dat ca exemplu o creştere probabilă, echivalentă cu rata inflaţiei.