Franţa: 112 decese cauzate de Covid-19 în ultimele 24 de ore. Bilanţul a ajuns la 562 de decese

Ministerul Sănătăţii din Franţa, Agnes Buzyn, a anunţat, sâmbătă, că în ultimele 24 de ore s-au înregistrat în Franţa 112 decese cauzate de coronavirus, ajungându-se astfel la un total de 562 de decese.

RomaniaTV.net
21 mart. 2020, 19:53
Franţa: 112 decese cauzate de Covid-19 în ultimele 24 de ore. Bilanţul a ajuns la 562 de decese

În Franţa sunt spitalizaţi 6172 de pacienţi cu Covid-19, dintre care 1.525 sunt în stare gravă.

„Evoluăm rapid către o epidemie generalizată pe teritoriu”, a precizat direcţia de sănătate, cerându-le francezilor să respecte cu stricteţe recomandările autorităţilor cu privire la distanţarea socială şi la spălarea regulată a mâinilor.

Citeşte şi: Covid-19. În Franţa, numărul morţilor se apropie de 500. Jumătate dintre pacienţii de la terapie intensivă au sub 60 de ani

„Jumătate dintre pacienţii care beneficiază de terapie intensivă au sub 60 de ani”, a precizat ministrul francez, care a avertizat că epidemia afectează şi „adulţii tineri”. Oficialul a mai raportat că aproape 1.600 de pacienţi au părăsit spitalele şi au fost consideraţi vindecaţi.

Salomon a lansat din nou un apel francezilor să respecte instrucţiunile, în special să nu plece în weekend, pentru că există riscul de noi contacte în timpul transportului cu maşina sau cu trenul sau în locurile de destinaţie.

Citeşte şi Cum luptă corpul nostru împotriva coronavirusului? Cercetătorii au captat reacţia sitemului imunitar la infecţia cu Covid-19

El a avertizat şi asupra riscului de a transporta virusul din marile oraşe în mediul rural, dar şi ca oamenii să se afle într-o zonă în care nu există neapărat unităţi de sănătate capabile să aibă grijă de mulţi pacienţi.

Până în prezent în Franţa au fost efectuate peste 50.000 de teste pentru depistarea COVID-19.