Franţa a bătut recordul la expulzări în 2011. În 2012, le va face zile fripte delincvenţilor români

Ministrul francez de Interne, Claude Gueant, a prezentat raportul pentru anul trecut, din care rezultă că au fost făcute aproape 33.000 de expulzări, cu 5.000 mai mult decât era prevăzut. Gueant a promis că va lupta şi cu delincvenţa românilor.

RomaniaTV.net
10 ian. 2012, 20:25
Franţa a bătut recordul la expulzări în 2011. În 2012, le va face zile fripte delincvenţilor români

Mai mult, Claude Gueant şi-a propus să-şi depăşească anul acesta recordul precedent, ministrul francez anunţând  că  numărul expuzărilor va creăte.

Gueant a mai spus şi că Franţa îşi doreşte să controleze numărul imigraţilor legali. El a revenit asupra nivelului delincvenţei în rândul populaţiei străine din Franţa, pe care l-a definit ca fiind „de două până la trei ori mai mare” decât media naţională şi s-a referit în special asupra delincvenţei românilor.

„La Paris, 10% dintre persoanele deferite justiţiei sunt de naţionalitate română. Avem o adevărată problemă pe marginea căreia, în acord cu autorităţile române, cărora ţin să le mulţumesc, facem anchete în urma cărora îi vom audia pe capii reţelelor şi vom destructura reţelele, dar avem nevoie de măsuri clare”.

Ministrul a mai spus şi că, potrivit unui nou proiect de lege, persoanele care se află în Franţa de puţin timp şi sunt condamnate vor fi expulzate, fără a avea dreptul a de reveni pe teritoriul francez.