Franţa a relaxat restricţiile cu 10 zile mai devreme. A fost ridicată interdicţia de circulaţie pe timpul nopţii

Premierul francez Jean Castex a anunţat ridicarea interdicţiei circulaţiei în timpul nopţii, cu zece zile înainte de termenul iniţial. De asemenea, s-au luat măsuri de relaxare şi în privinţa purtatului maştii.

17 iun. 2021, 09:32
Franţa a relaxat restricţiile cu 10 zile mai devreme. A fost ridicată interdicţia de circulaţie pe timpul nopţii

Franţa a decis relaxarea regulilor privind purtarea măștilor în aer liber, începând de joi. O tendință pozitivă în ceea ce priveşte coronavirusul a permis țării să ridice interdicţia ieşirii din case în intervalul orar 23:00-06:00, cu zece zile înainte de termenul stabilit iniţial.

Interdicţia, care urma să expire pe 30 iunie, va fi ridicată duminică, a declarat premierul Jean Castex. Intervalul interdicţiai a fost mutat de la 21:00 la 23:00 la începutul acestei luni.

Citeşte şi Academia Naţională de Medicină din Franţa recomandă obligativitatea vaccinării. Inclusiv adolescenţii şi copiii sunt vizaţi

De asemenea, începând de joi, oamenii nu mai sunt obligaţi să poarte măști în aer liber, cu excepția locurilor aglomerate, cum ar fi piețele stradale, locurile de joacă și stadioanele. Purtarea măştilor va rămâne obligatorie în mijloacele de transport public, precum și la locul de muncă, în magazine și alte spații închise, cu excepția barurilor și restaurantelor.

Nu am mai cunoscut un nivel atât de scăzut de răspândire a virusului din august anul trecut. Situația se îmbunătăţeşte mai repede decât am sperat. Este normal să ne ajustăm măsurile și anumite elemente din calendar, menținând în același timp un nivel ridicat de vigilență în următoarele săptămâni„, a spus Jean Castex, preluat de agenţia Anadolu.

Citeşte şi Ministrul Sănătăţii din Franţa a făcut prima doză cu AstraZeneca şi rapelul cu Moderna

La începutul săptămânii, Israel a fost prima ţară care a renunţat la obligativitatea purtatului măştii. „Obligaţia de a purta mască este anulată cu începere de marţi, 15 iunie” a anunţat Ministerul Sănătăţii într-un comunicat. La începutul lui iunie, Israelul a relaxat restricţiile sanitare pentru locuitorii săi, dar menţine în continuare măsuri drastice pentru vizitatorii care sosesc din străinătate. Statul evreu rămâne închis străinilor, cu excepţia celor dispunând de derogări din motive profesionale sau familiale imperioase. O carantină de două săptămâni, care se poate încheia imediat după rezultatul unui test serologic care dovedeşte vaccinarea sau imunitatea suficientă, este impusă oricărui călător care ajunge în ţară.