Franţa acceptă cu mare greutate şcoala online. Cel puţin jumătate dintre liceeni vor trebui ttuşi să fie prezenţi în clase

Liceele franceze au permisiunea, începând de săptămâna aceasta, să mute la distanţă până la 50% din activitatea de predare. Şcoala online nu se aplică însă în cazul elevilor din clase mai mici.

17 nov. 2020, 15:39
Franţa acceptă cu mare greutate şcoala online. Cel puţin jumătate dintre liceeni vor trebui ttuşi să fie prezenţi în clase

Elevii trebuie în continuare să petreacă cel puțin jumătate din timpul de școală în clasă, iar autoritățile insistă că preferă “prezența 100%” față în față. Dar fiecare liceu are posibilitatea să decidă singur în ce proporție mută şcoala online, în limita de 50%, în funcție de situația comunității locale, ca măsură de combatere a pandemiei Covid-19, după cum scrie edupedu.ro.

Elevii mai mici trebuie în continuare să meargă la școală, ca până acum, în conformitate cu argumentul guvernului potrivit căruia închiderea școlii afectează grav educația copiilor, mai ales a celor din medii dezavantajate.

Opțiunea trecerea parţială a liceelor la şcoala online a fost decisă în contextul în care, săptămâna trecută, guvernul a decis să prelungească până la 1 decembrie actuala perioadă de restricții severe, în care a fost limitată mult libertatea de mișcare, iar localurile și multe afaceri au fost închise.

Citeşte şi Profesor universitar, surprins când accesa site-uri cu escorte în timpul cursului VIDEO

Tot săptămâna trecută, autoritățile au mai anunțat că nici anul acesta școlar nu va fi organizat Bacalaureatul, urmând să aibă loc doar teste de specializare și o evaluare a activității de peste an.

Deciziile vin într-un moment în care decizia guvernului de a ține școlile deschise, în pofida lockdown-ului extins, a determinat proteste soldate cu ciocniri între elevi de liceu și poliție, dar și manifestații ale sindicatelor din învățământ.