Franţa ar vrea vaccinare obligatorie anti-COVID. Motivul pentru care măsura e luată în calcul

Franţa ar trebui să ia în calcul dacă să introducă vaccinarea obligatorie a populaţiei împotriva COVID-19. Autoritatea pentru sănătate susţine că o astfel de măsură ar ajuta Guvernul să poată acţiona rapid în cazul înrăutăţirii epidemiei.

17 iul. 2021, 11:54
Franţa ar vrea vaccinare obligatorie anti-COVID. Motivul pentru care măsura e luată în calcul

Franţa ar vrea vaccinare obligatorie anti-COVID, pe fondul creşterii numărului de noi cazuri de infecţie. Guvernul de la Paris a dispus ca angajaţii din sistemul sanitar să fie vaccinaţi obligatoriu împotriva noului coronavirus, însă a evitat impunerea unei astfel de măsuri pentru întreaga populaţie.

Experţii Autorităţii pentru Sănătate (HAS) au precizat că vaccinarea obligatorie anti-COVID ar trebui să fie aplicată tuturor persoanelor vulnerabile la infectarea cu noul coronavirus. Măsura ar viza persoanele care lucrează cu publicul şi publicul larg.

„Dinamica epidemiei necesită acum o creştere masivă a acoperirii vaccinale … notabilă pentru cei mai vulnerabili oameni”, au precizat reprezentanţii HAS.

Citeşte şi: Franţa a stabilit un nou record la vaccinare. Lumea s-a înghesuit pentru a se imuniza, după ce Macron a ameninţat cu noi restricţii!

Franţa ar vrea vaccinare obligatorie anti-COVID. Noi măsuri dispuse după ce numărul de infecţii a crescut

Potrivit News.ro, Franţa a înregistrat o creştere a numărului de vaccinări săptămâna aceasta, în contextul în care preşedintele Emmanuel Macron a anunţat luni că, începând cu 21 iulie, oamenii vor trebui să prezinte dovezi ale vaccinării, imunităţii sau un test negativ recent pentru a putea intra în locuri publice precum trenuri, cinematografe şi restaurante.

Miercuri, mii de oameni din Paris au manifestat împotriva planului lui Macron pentru un permis de sănătate pentru a intra în locuri publice.

După ce a scăzut de la peste 42.000 pe zi la jumătatea lunii aprilie la mai puţin de 2.000 pe zi la sfârşitul lunii iunie, numărul mediu de infecţii noi pe zi a revenit la o creştere rapidă, situându-se acum la aproximativ 5.000 pe zi.

Dan Barna a reafirmat, miercuri seară, că susţine „orice măsuri mai ferme care încurajează şi duc populaţia spre a înţelege cât de importantă este vaccinarea„. El a dat exemplul altor state, precum Franţa, unde, după ce medicii au fost obligaţi să se vaccineze şi s-a condiţionat intrarea în anumite spații publice de existența vaccinării, un milion de francezi s-au dus și s-au vaccinat.

„Am spus că susțin orice măsuri mai ferme care încurajează și duc populația spre a înțelege cât de importantă este vaccinarea. Dacă ne uităm și la celelalte țări, pare că și aceasta e o modalitate. În Franța, spre exemplu, în ziua în care s-a anunțat că medicii vor fi obligați să se vaccineze și că vor fi condiționată intrarea în anumite spații publice – baruri, restaurante – de existența vaccinării, un milion de francezi s-au dus și s-au vaccinat.

În momentul în care ţi se spune clar: «vei avea dificultăţi sau costuri pentru a accesa anumite servicii publice dacă nu ai vaccinare» – în continuare dreptul la opţiune există – oamenii zic: «băi, ia să mă duc să mă vaccinez», că nu au o problemă de fond. Cei care sunt împotriva vaccinului, ok, e o categorie, o respectăm, acolo nu e nimic de discutat, dar e o altă parte de populaţie care nu e împotriva ideii, dar care, dacă ar fi nişte măsuri mai ferme, s-ar vaccina şi asta ar face ca perspectiva unui val patru, despre care profesioniştii din domeniul medical vorbesc, să fie una cu efecte potenţiale mult mai reduse”, a afirmat Dan Barna, la Digi 24.

Citeşte şi: Dan Barna revine asupra declaraţiei referitoare la adoptarea unor măsuri mai ferme pentru încurajarea vaccinării: „Apare o problemă atunci când toată comunitatea trebuie să stea la dispoziţia unor oameni”