FRANTA – CROATIA LIVE ONLINE CM 2018: Probleme în lotul Croaţiei. Informaţii de ultimă oră despre finala CM 2018

FRANTA - CROATIA LIVE ONLINE CM 2018: Finala Cupei Mondiale de fotbal din Rusia opune, duminică, de la ora 18,00 (ora României), pe Stadionul Lujniki din Moscova (TVR 1, TVR HD), echipele Franţei, campioană mondială în 1998, şi Croaţiei, care deja a reuşit cea mai mare perfomanţă din scurta sa istorie.
Filip Stan
15 iul. 2018, 09:54
FRANTA - CROATIA LIVE ONLINE CM 2018: Probleme în lotul Croaţiei. Informaţii de ultimă oră despre finala CM 2018

FRANTA – CROATIA LIVE ONLINE CM 2018

FRANTA – CROATIA LIVE VIDEO ONLINE STREAMING TVR FINALA CM 2018: 


Componenţa formaţiilor:

FRANŢA: Lloris (căpitan) – Pavard, Raphael Varane, Umtiti, Lucas Hernandez – Pogba, Ngolo Kante – Mbappe, Griezmann, Blaise Matuidi – Giroud. Selecţioner: Didier Deschamps.

CROAŢIA: Subasic – Vrsaljko, Lovren, Domagoj Vida, Strinic – Rakitic, Brozovic – Ante Rebic, Luka Modric (căpitan), Perisic – Mandzukic. Selecţioner: Zlatko Dalic.

Naţionalele de fotbal ale Franţei şi Croaţiei au efectuat sâmbătă seara ultimul antrenament înainte de finala Cupei Mondiale 2018, care se va disputa duminică, la Moscova, pe stadionul Lujniki.

”Cocoşii galici” au intrat pe teren în formulă completă, au făcut alergări scurte şi pase cu mingea în grupuri de câte cinci.

În schimb, de la antrenamentul croaţilor a lipsit, în primul sfert de oră deschis presei, jucătorul lui Inter Milano, Ivan Perisic. Croaţii au efectuat alergări şi au exersat driblingul.

La antrenamentul de vineri, selecţionerul Zlatko Dalic a menajat cinci jucători: Ivan Strinic, Ivan Perisic, Sime Vrsaljko, Danijel Subasic şi Dejan Lovren. Aceştia au fost titulari în semifinala cu Anglia (2-1 după prelungiri).

Croaţia va disputa prima sa finală de Cupă Mondială.

Jucătorilor mei vreau să le spun: mergeţi pe teren, jucaţi fotbal, nu fiţi inhibaţi, fiţi voi înşivă, a declarat sâmbătă selecţionerul Croaţiei, Zlatko Dalic, cu o zi înaintea finalei Cupei Mondiale de fotbal 2018 din Rusia.

„Acum nu mai există presiune, iar eu nu voi adăuga presiune înainte de o astfel de întâlnire (…) Este pur şi simplu cel mai important moment din viaţa fiecăruia dintre noi. Suntem gata să acceptăm înfrângerea cu demnitate dacă aşa va fi, dar vom reprezenta ţara noastră în modul cel mai demn. Dacă nu vom câştiga, vom felicita adversarul. Dacă vom câştiga, atunci vom fi cei mai mândri. Suntem aici să ne bucurăm”, a spus Dalic.

Naţionala de fotbal a Croaţiei va disputa duminică prima sa finală de Cupă Mondială, la Moscova, împotriva Franţei. Cea mai bună performanţă de până acum a croaţilor a fost un loc 3 la CM din 1998.

”(…) Dacă vom câştiga sau vom pierde, oricum mâine va fi un ‘cutremur’ în Croaţia”, a menţionat Dalic. 

Franţa, care va juca a treia sa finală, după cea pierdută în 2006, în faţa Italiei, ţinteşte consacrarea actualei generaţii, care a ratat titlul european în urmă cu doi ani, pe teren propriu, după o finală cu Portugalia.

Croaţia, a 13-a echipă care joacă finala Cupei Mondiale, reprezintă o ţară de doar patru milioane de locuitori şi intenţionează să ajungă printre cele doar opt ţări care au cucerit trofeul.

Croaţia are de luat şi o revanşă în faţa Franţei, cea care i-a oprit drumul către finală în urmă cu 20 de ani, învingând-o în penultimul act (1-2), după care ”les Bleus” au cucerit titlul, iar ”Vatreni” s-au mulţumit cu medaliile de bronz. După acea performanţă, croaţii nu au mai reuşit să depăşească faza grupelor la niciun turneu final de Cupă Mondială, până în Rusia.

Toate cele trei partide eliminatorii ale Croaţiei la ediţia din acest an a competiţiei s-au au avut prelungiri, iar echipa Franţei le-a terminat pe ale sale în timpul regulamentar şi a beneficiat şi de o zi în plus de odihnă.

Croaţia a reuşit să treacă de cele trei partide eliminatorii după ce a fost condusă de fiecare dată, în timp ce Franţa a fost condusă o singură dată în tot turneul, de Argentina, în optimi.

”Inima” echipei croate este mijlocaşul Luka Modric, care va bifa în finală selecţia cu numărul 112. Anihilarea jucătorului de la Real Madrid ar putea fi cheia câştigării trofeului, iar omul potrivit pentru acest lucru pare a fi Ngolo Kante (Chelsea), care îndeplineşte rolul pe care actualul selecţioner al Franţei, Didier Deschamps, l-a avut în echipa care cucerea trofeul în 1998.

Şi Franţa are armele sale, una dintre ele fiind tânărul Kylian Mbappe (19 ani), care a impresionat prin viteza şi talentul său la turneul final din Rusia.

Echipa antrenată de Zlatko Dalic are o medie de două goluri pe meci la CM 2018, reuşit să înscrie de 12 ori în şase partide, golgheterii săi fiind Luka Modric, Mario Mandzukic şi Ivan Perisic, cu două reuşite fiecare.

Modric (32 ani) va stabili un nou record pentru Croaţia la meciuri jucate la Cupa Mondială, 12, el fiind şi jucătorul care a alergat cel mai mult în Rusia, cu 63 de km parcurşi, potrivit FIFA.

Antoine Griezmann şi Kylian Mbappe sunt cei mai buni marcatori ai Franţei, cu trei goluri fiecare, selecţionata din Hexagon având 10 goluri marcate în Rusia.

Singurul jucător croat care va rata finala este atacantul Nikola Kalinic, trimis acasă după ce a refuzat să intre pe finalul primei partide de la CM 2018, cu Nigeria.

Cele două echipe s-au confruntate de cinci ori, Croaţia nereuşind nicio victorie, doar două partide de egalitate, printre care şi una la EURO 2004, 2-2. Deschamps s-a aflat pe teren la toate cele trei victorii ale Franţei.

Finala de la Moscova va fi meciul cu numărul 900 din istoria Cupei Mondiale. Franţa a jucat şi primul meci al competiţiei, învingând Mexicul cu 4-1 la ediţia inaugurală, din 1930. De asemenea, va fi a noua finală europeană a competiţiei. Croaţia este a doua echipă care joacă finala după ce a trecut de un baraj de calificare, prima fiind Germania în 2002.

Deschamps poate deveni al treilea om care câştigă Cupa Mondială atât ca jucător, cât şi ca antrenor. Brazilianul Mario Lobo Zagallo a câştigat, ca jucător, titlul mondial cu Selecao în Suedia 1958 şi Chile 1962, iar apoi a condus naţionala „Canarinha” la victorie în Mexic 1970, având şi o finală pierdută în 1998. Germanul Beckenbauer a participat la două finale ca jucător, în Anglia 1966; pierdută în faţa echipei gazdă, şi Germania 1974, pe care a câştigat-o. Ca selecţioner, el a condus Nationalmannschaft în finalele din Mexic 1986, pierdută în faţa Argentinei lui Maradona, şi Italia 1990, câştigată în faţa aceloraşi adversari.

Echipele probabile pentru meciul de pe Stadionul Lujniki (capacitate 80.000 locuri):
Franţa: Hugo Lloris – Benjamin Pavard, Raphael Varane, Samuel Umtiti, Lucas Hernandez – Paul Pogba, Ngolo Kante – Kylian Mbappe, Antoine Griezmann, Blaise Matuidi – Olivier Giroud. Selecţioner: Didier Deschamps.
Croaţia: Danijel Subasic – Sime Vrsaljko, Dejan Lovren, Domagoj Vida, Ivan Strinic – Ivan Rakitic, Marcelo Brozovic – Ante Rebic, Luka Modric, Ivan Perisic – Mario Mandzukic. Selecţioner: Zlatko Dalic.

DailyBusiness
Fum alb la Vatican! Cardinalul protodiacon va ieși la balconul central pentru a anunța „Habemus Papam!”
Spynews
Alertă ANM! Cum ne va afecta furtuna electrică, fenomenul care durează două săptămâni în România! Declarații de ultimă oră
Bzi.ro
Analiză stilistică și simbolică a Primului Cuplu din Stat, făcută de Vladimir Tătaru: George Simion sau Nicușor Dan?
Fanatik.ro
Drumul din România care i-a lăsat fără cuvinte pe mulți șoferi. E lung de 150 de kilometri și trebuie să stai cu piciorul pe frână: ”Din păcate, am auzit la știri că un cuplu a murit”
Capital.ro
Decizie pentru mașinile mai vechi de 10 ani. UE dă un nou ordin. Se impune verificare anuală
Playtech.ro
Noua regulă în magazine valabilă începând cu 11 mai. Ce se schimbă la casa de marcat
DailyBusiness
Pe cine va vota Crin Antonescu în turul 2: Am pierdut singur și aleg liber! Refuz mobilizarea pentru o nouă „salvare a țării”
Adevarul
E timpul pentru o împăcare istorică? Cât de aproape de reconciliere sunt SUA și Uniunea Europeană
wowbiz.ro
Vești crunte despre fiul lui Ionel Ganea! Medicii au făcut anunțul cutremurător despre micuțul de doi ani, în urma accidentului de proporții, provocat chiar de tatăl lui. L-au resuscitat, a fost băgat în operație de urgență, dar ulterior...
Spynews
Dan Alexa și soția lui divorțează! De ce s-a despărțit concurentul Asia Express de partenera lui, Andrada
Spynews
EXCLUSIV. Imagini dureroase de la înmormântarea lui Mircea Cîmpeanu! Familia și vedetele își iau rămas bun | VIDEO
Evz.ro
Românii care sunt în pericol să-și piardă toți banii din bancă. La ce trebuie să fie atenți
Ego.ro
Motivul pentru care s-au certat Smiley și Pavel Bartoș la Românii au Talent! ”A fost singurul!” EXCLUSIV
Prosport.ro
Donjuanul milionar de 53 de ani se însoară cu iubita cu 21 de ani mai tânără
kanald.ro
Culiță Sterp, implicat într-un accident pe autostrada. În ce stare se află artistul
Cancan.ro
Detalii uluitoare din căsnicia lui Dan Alexa! Gelozia l-a împins să-și verifice soția: a dat convorbirea pe speaker și... 😲
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Capital.ro
Interzis în fața sau spatele blocului. Se cere semnătură la Asociația de Proprietari. Vecinii te pot bloca
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
Prezentatoarea TV a apărut în costum de baie, iar soțul ei a fost numit pe loc „cel mai norocos bărbat din lume”
stirilekanald.ro
Fiul lui Ionel Ganea se zbate între viață și moarte. Micuțul se află în comă indusă, iar medicii sunt rezervați: "Este ventilat mecanic"
Salariul minim crește din 1 mai 2025 și ajunge la 4.500 lei
MediaFlux
Noi precizări privind reducerea vârstei standard de pensionare. Cine sunt beneficiarii
Shtiu.ro
CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Un nou director în board-ul celei mai mari bănci românești