Franţa: greva controlorilor de trafic aerian se amplifică

Toţi controlorii aerieni au fost în greva foamei miercuri, în Franţa, şi noi anulări de zboruri au fost solicitate, ceea ce putea duce la suprimarea a trei sferturi din zboruri, a anunţat Direcţia generală a aviaţiei civile (DGAC), relatează France Presse, potrivit Agerpres.

RomaniaTV.net
12 iun. 2013, 12:53
Franţa: greva controlorilor de trafic aerian se amplifică

Mai multe sindicate s-au alăturat mişcării lansate marţi şi DGAC, care a cerut deja companiilor aeriene să-şi reducă zborurile cu jumătate, le-a cerut suspende încă un sfert din zboruri pe aeroporturile pariziene Roissy şi Orly, precum şi pe cele din Lyon (centru-est), Nisa (sud-est) sau Bordeaux (sud-vest).

Mai multe sindicate (CGT, CFDT, Unsa şi FO) s-au alăturat mişcării lansate marţi de sindicatul autonom al controlorilor de trafic aerian (SNCTA), care participă miercuri la o zi de acţiune europeană alături de sindicaliştii din alte 10 state europene, membri ai Federaţiei europene a lucrătorilor din transporturi (ETF). Ei denunţă proiectul Comisiei Europene, lansat în urmă cu 12 ani, ce vizează crearea ”cerului unic european”.

Prezentat în Parlamentul European, proiectul ‘cer unic european 2’ are ca obiectiv să combată mai eficient congestionarea spaţiului aerian, care reprezintă costuri suplimentare de 5 miliarde de euro pe an pentru companiile aeriene şi clienţii acestora, potrivit Comisiei Europene.