Franţa în alertă: Zece arestări în mediile islamiste radicale

O nouă operaţiune a poliţiei era în desfăşurare, miercuri dimineaţă, în mai multe oraşe din Franţa în mediile islamiste radicale, iar zece persoane au fost reţinute, a anunţat o sursă apropiată anchetei.

RomaniaTV.net
04 apr. 2012, 07:18
Franţa în alertă: Zece arestări în mediile islamiste radicale

Această operaţiune vizează persoane care ar fi putut merge în Afganistan sau Pakistan sau ar fi vrut să meargă acolo pentru a contribui la jihad, a declarat sursa citată. Poliţia a intervenit în special la Roubaix (nord) şi în cartierele din nordul Marsiliei (sud), au constatat jurnaliştii AFP.

Sunt în curs şi alte operaţiuni în Carpentras (Vaucluse), Valence, Pau şi în Lot-et-Garonne, a precizat o sursă din cadrul poliţiei.

Această operaţiune are loc în cadrul unei anchete preliminare a Parchetului antiterorism din Paris, încredinţată Direcţiei generale de informaţii interne (DCRI).

Această nouă operaţiune are loc în mai puţin de o săptămână de la arestarea unor membri ai grupului salafist Forsane Alizza, la 30 martie. Treisprezece dintre ei au fost prezentaţi unor judecători de instrucţie, marţi seara, în vederea punerii lor sub acuzare pentru deţinere de arme şi asociere de infractori în legătură cu un plan terorist.

Cele două anchete nu au legătură între ele. Dar preşedintele-candidat Nicolas Sarkozy a avertizat că operaţiunile poliţiei în mediile islamiste radicale „vor continua” după atacurile comise la Toulouse şi Montauban (sud-vest) în numele Al-Qaida de Mohamed Merah.