Franţa îşi închide graniţele pentru ţările din afara UE, cu o excepţie

Franţa îşi va închide de duminică graniţele pentru ţările din afara Uniunii Europene, ''cu excepţia unui motiv imperios'', pentru a încerca să limiteze răspândirea epidemiei de coronavirus, a anunţat vineri premierul Jean Castex, relatează AFP.

29 ian. 2021, 23:07
Franţa îşi închide graniţele pentru ţările din afara UE, cu o excepţie
Franţa îşi închide graniţele pentru ţările din afara UE

Franţa îşi închide graniţele. ”Orice intrare în Franţa şi orice ieşire de pe teritoriul nostru dinspre sau către o ţară din afara Uniunii Europene va fi interzisă, cu excepţia cazului în care există un motiv imperios, începând de duminică, la miezul nopţii’‘, a declarat premierul francez la Palatul Elysée, la încheierea unei reuniuni a Consiliului Apărării.

Citeşte şi: Noua tulpină a coronavirusului devine tot mai agresivă. Este responsabilă de 10% din infecţiile din Franţa

Franţa îşi închide graniţele

De asemenea, tot de duminică vor fi închise centrele comerciale nealimentare cu o suprafaţă de peste 20.000 de metri pătraţi, a precizat premierul francez Jean Castex, scrie Agerpres.

Franţa se teme de un al treilea lockdown. Avertismentul medicilor

Franţa se teme de un al treilea lockdown. Medicii avertizează că răspândirea coronavirusului s-ar putea accelera în următoarele luni.

Doi reprezentanţi ai spitalului din Paris avertizează că răspândirea noului coronavirus în Franţa ar putea să se accelereze rapid în lunile următoare din cauza apariţiei unei variante mai contagioase.

Şeful secţiei de boli infecţioase a spitalului parizian Saint Antoine, Karine Lacombe, şi directorul general al sistemului spitalicesc din Paris, Martin Hirsch, au atras atenţia asupra presiunii suplimentare la care ar putea fi supusă infrastructura medicală.

Precedentele două lockdown-uri puse în practică de guvernul francez anul trecut au avut drept scop prevenirea situaţiilor în care spitalele să fie copleşite de pacienţii cu COVID-19.

Ştim că această variantă a virusului se răspândeşte mult mai rapid şi, mai presus de orice, este mai infecţioasă. Aşadar, da, credem că ea va schimba dinamica pandemiei în săptămânile următoare”, a declarat Laborde pentru postul BFM TV, citat de Agerpres.

Răspândirea acestei variante, detectată prima dată în Anglia, a determinat Regatul Unit, Germania şi Irlanda să reintroducă lockdown-uri stricte.