FRANŢA: Militari atacaţi cu CUŢITUL în faţa unui centru evreiesc

Trei militari francezi au fost agresați cu cuțitul și doi dintre ei au suferit răni ușoare marți, în orașul Nisa, în sudul Franței, în fața unui centru evreiesc pe care îl protejau în cadrul unui plan antiterorist instituit după atentatele de la Paris, au informat surse din cadrul poliției, relatează Le Figaro.

03 feb. 2015, 16:22
FRANŢA: Militari atacaţi cu CUŢITUL în faţa unui centru evreiesc

Unul dintre soldați a fost rănit la braț și celălalt în zona feței. Autorul atacului, care a avut loc în centrul orașului Nisa, a fost arestat. O anchetă a fost deschisă, fiind încredințată magistraților antiteroriști, a precizat o sursă judiciară.

Agresorul, care s-a născut în 1984 în Val-de-Marne, avea asupra lui acte de identitate pe numele Moussa Coulibaly, au declarat surse apropiate anchetei pentru Le Figaro.

Citeşte şi Operaţiune ANTIJIHADISTĂ în Franţa: Patru persoane au fost ARESTATE

Militarii asigurau securitatea în cadrul planului Vigipirate în fața imobilului unde se află Consistoriul Evreiesc de la Nisa, Radio Shalom și o asociație evreiască.

Primarul din Nisa, Christian Etrosi, a condamnat atacurile pe Twitter, cerând autorităților să ia măsuri împotriva atacatorului.