Operaţiune ANTIJIHADISTĂ în Franţa: Patru persoane au fost ARESTATE

Patru bărbați au fost arestați, marți, de forțele speciale franceze în orașul Lunel, din sudul Franței, într-o operațiune destinată neutralizării rețelelor jihadiste.

27 ian. 2015, 09:31
Operaţiune ANTIJIHADISTĂ în Franţa: Patru persoane au fost ARESTATE

Operațiunea fost desfășurată de membri ai unității RAID (Analiză, asistență, intervenție și descurajare) a poliției și Grupului de intervenție al Jandarmeriei naționale (GIGN) din Franța. Doi dintre bărbații arestați reveniseră recent din Siria, unde luptaseră alături de rebelii islamiști.

Orașul Lunel, situat în regiunea Herault la circa 25 de kilometri de Montpellier și având 26.000 de locuitori, a atras atenția autorităților franceze după ce presa franceză a relatat că în ultimele luni 10 localnici au încercat să călătorească în Siria pentru a lupta alături de gruparea jihadistă Statul Islamic (SI).

Începând din vara anului trecut, 20 de tineri musulmani din Lunel au plecat în Siria, iar șase dintre ei (cu vârste între 18 și 30 de ani) au murit din luna octombrie, informează Agerpres.

Citeşte şi TEROARE la Paris. Serviciile secrete franceze ar fi fost AVERTIZATE că vor avea loc atacuri teroriste

Arestarea celor patru bărbați intervine la aproape trei săptămâni după ce Europa a fost lovită de o undă de șoc în urma unui atac asupra sediului publicației satirice Charlie Hebdo de la Paris, atac soldat cu 12 morți și 11 răniți.

După două zile, pe 9 ianuarie, forțele speciale franceze i-au ucis pe cei doi jihadiști (frații Said și Cherif Kouachi) acuzați de masacrul de la Charlie Hebdo, precum și pe Amedy Coulibaly, autorul unei luări de ostatici de la un magazin evreiesc din Paris, unde au fost descoperite după asalt cadavrele a patru persoane.