Franța oferă din 2023 câte 100 de euro pentru zece milioane de oameni. Ce condiții de eligibilitate trebuie să îndeplinească beneficiarii

Cetățenii din Franța care folosesc mașina pentru a ajunge la locul de muncă și au venituri modeste vor primii suma de 100 de euro de anul viitor.

08 dec. 2022, 10:08
Franța oferă din 2023 câte 100 de euro pentru zece milioane de oameni. Ce condiții de eligibilitate trebuie să îndeplinească beneficiarii
Franța oferă un ajutor de 100 de euro

Persoanele care merg la serviciu cu propriul autovehicul și au venituri mici vor primi de la guvernul din Franța, începând din 2023, un ajutor de 100 de euro pentru achiziția de carburant, potrivit premierului Elisabeth Borne, transmite euractiv.fr.

„Vom continua să protejăm puterea de cumpărare a francezilor, însă concentrându-ne mai mult asupra celor care au cea mai mare nevoie”, a declarat premierul într-un interviu la postul de radio RTL, unde a prezentat această măsură nouă prin care se are în vedere compensarea persoanelor fizice pe fondul creșterii prețului la energie.

Citește și: Franța vine cu o nouă idee macabră. Pentru ca înmormântarea să fie eco, sicriul este dus la cimitir cu bicicleta

Cei care vor să beneficieze de acest ajutor trebuie să declare pe pagina web a fiscului că folosește mașina pentru a ajunge la locul de muncă. Ajutorul nu se acordă pensionarilor, șomerilor și celor care utilizează transportul public.

Premierul din Franța a estimat că cei 100 de euro vor ajunge la circa 10 milioane de persoane, guvernul urmând să aloce în acest sens un miliard de euro. Conform calculelor, pentru o familie medie care circulă 12.000 kilometri pe an, această sumă reprezintă echivalentul unei subvenții de 10 eurocenți pe litrul de carburant.

Citește și: Vouchere de 500 de euro care nu ajung la beneficiari, scandal uriaş!