Vouchere de 500 de euro care nu ajung la beneficiari, scandal uriaş!

În Austria, nu doar străini, ci și funcționari publici de rang înalt au rămas fără bonusul climatic de 500 de euro. Sunt acuzate autorităţile care au gestionat prost distribuirea bonusului climatic.

14 nov. 2022, 17:16
Vouchere de 500 de euro care nu ajung la beneficiari, scandal uriaş!

Vouchere de 500 de euro rămase neutilizatre în Austria. Se pare că a existat o defecțiune în preluarea automată a datelor între BMI și BMK. Din acest motiv, mii de persoane care au dreptul la bonus încă așteaptă cei 500 de euro promiși. Cu toate acestea, cei care au primit un bonus până în prezent trebuie acum să dea dovadă de răbdare, deoarece al doilea val de plăți va începe abia în februarie 2023. Doar așa-numitele „cazuri speciale” pot spera în prezent la un transfer – a relatat „Heute”.

Întârzierile de plată afectează în special cetățenii UE și resortisanții țărilor terțe, dar nu numai pe aceștia. Un înalt funcționar public a raportat, de asemenea, pentru Heute, faptul că nu a primit bonusul.

Aproape 100.000 de persoane nu şi-au ridicat voucherele de 500 de euro de la Poştă

Nu numai că este de origine austriacă, dar lucrează de 25 de ani la Ministerul Agriculturii. Și, în ciuda cererilor scrise, nu a primit nici un euro bonus și nici un răspuns până astăzi. „Mă întreb de ce colegii mei, membrii familiei și prietenii mei au primit bonusulDar eu încă nu”, se supără vieneza. Rămâne de văzut dacă și ea va trebui să aștepte până în februarie, scrie Heute, citat de ZiarulRomanesc.at.

Voucherele climatice nu au avut mare succes în Austria. A fost una dintre cele mai mari campanii de plată din istoria ţării, dar efectele nu au cele mai dorite. Toate persoanele care au locuit în Austria mai mult de șase luni au primit bonusul climatic începând cu luna septembrie. 500 de euro au fost plătiți adulților, iar jumătate dintre ei copiilor. Persoanele ale căror date bancare nu sunt cunoscute sau care nu au un cont au primit bonusul sub formă de vouchere Sodexo. Cupoanele sunt livrate prin scrisoarea RSa, care poate fi primită doar personal sau cu un formular de împuternicire.

Vouchere de 500 de euro în Austria: 98.000 de persoane nu au încasat voucherele cu  bonusul climatic

97.709 persoane nu au făcut deplasarea la oficiul poștal. Voucherele acestora nu au fost colectate. Aceasta se poate ridica la o valoare de până la 48 de milioane de euro, în cazul în care ar fi vorba doar de beneficiari adulți, a relatat „Standard”. Acestea trebuie acum să fie distruse.

În acest scop, bonurile sunt colectate de la oficiile poștale, numărate, sigilate și ambalate, trimise înapoi la Sodexo. Acolo vor fi numărate din nou și distruse. Marea majoritate a scrisorilor RSa trimise au ajuns cu succes la destinatarii lor, mai exact la 1,19 milioane de persoane. Persoanele care nu au putut ridica voucherul din motive de sănătate vor fi contactate individual și îl vor primi retroactiv începând cu luna noiembrie.

Vouchere de vacanţă 2023. Milioane de bugetari vor primi mai mulţi pe card. Detaliul care creşte valoarea tichetelor de vacanţă

Până în prezent, aproximativ 7,4 milioane de persoane din Austria au primit prima pentru climă. Se estimează că aproximativ 400 000 de persoane mai au de așteptat. Printre aceștia se numără cetățenii din țări terțe și cetățenii UE ale căror date trebuie verificate din nou de Ministerul de Interne, precum și toți cei care au îndeplinit condițiile de plată – cel puțin șase luni de ședere – abia după colectarea datelor din iulie 2022.

Este vorba despre cei care și-au mutat reședința principală în Austria doar în prima jumătate a anului 2022 sau care s-au născut în Austria. Aceștia vor primi întreaga sumă a bonusului climatic (500 de euro pentru adulți, 250 de euro pentru copii).

Bonus climatic 2023 din nou din septembrie și eșalonat la nivel regional

Bonusul pentru climă pentru anul 2023 va fi plătit din nou începând cu luna septembrie 2023. De data aceasta, așa cum era prevăzut inițial, în mod eșalonat la nivel regional. În funcție de locul de reședință, vor fi între 100 și 200 de euro de persoană, doar vienezii ar fi primit cea mai mică sumă.

Alte orașe mari, precum Graz, Innsbruck și Linz, se încadrează în cel de-al doilea nivel. Adulții ar fi primit 133 de euro pentru 2022, dacă bonusul climatic nu ar fi fost majorat din cauza inflației. A treia etapă a fost de 167 de euro și a fost destinată multor comune din jur, iar 200 de euro ar fi fost acordați în principal (dar nu numai) în mediul rural.

Vouchere Sociale 2022. Când intră pe card banii pentru tranșa a patra în România

Românii care beneficiază de vouchere sociale de 250 lei primesc o veste bună. Autorităţile au anunţat că vor grăbi procesul de virare a tranşei a patra, astfel încât banii să ajungă înainte de Sărbători.

„O veste bună pe care vreau să o anunț este că vom urgenta procesul pentru încărcarea tranșei IV de 250 de lei pe carduri, pentru a ajunge la beneficiari înainte de sărbătorile de iarnă”, a transmis ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloș.

Vouchere de 1000 de lei. Românii primesc banii pe card pentru facturile din lunile ianuarie-aprilie 2023

Mecanismul de distribuire a cardurilor prevede trei etape: 1) producția cardurilor de către unitățile emitente (imprimarea datelor beneficiarilor și inserarea CIP-ului), 2) împlicuirea și distribuirea la nivel național de către Poșta Română și 3) încărcarea valorică a cardurilor pe măsură ce acestea intră în posesia beneficiarilor. Listele cu beneficiari sunt stabilite de Ministerul Muncii și Solidarității Sociale (MMSS), iar de împlicuirea și livrarea cardurilor se realizează de către angajații Poștei Române.

Când se virează tranșa a patra din voucherele sociale

Emitere:

– Actualizarea listelor de beneficiari de către MMSS și verificarea de către ANAF: 05.12.2022-09.12.2022

– Prelucrarea datelor de către CN Poșta Română și transmiterea către direcțiile regionale 05.12.2022-09.12.2022

Distribuire:

– Permanent în funcție de lista actualizată a beneficiarilor

Încărcare:

– 12.12.2022-16.12.2022.

Voucherele în valoare de 250 de lei se încarcă o dată la două luni, până la finalul anului, iar aceste sume sunt valabile 12 luni de la data încărcării lor. Astfel, dacă tranşa IV este încărcată în decembrie 2022, ea poate fi utilizată până în decembrie 2023.

Categoriile de persoane care primesc voucherele sociale

  • pensionarii din sistemul public de pensii ale căror venituri nete lunare proprii sunt mai mici sau egale cu 1.500 lei;
  • persoanele încadrate în grad de handicap grav, accentuat sau mediu, ale căror venituri nete lunare proprii sunt mai mici sau egale cu 1.500 lei;
  • familiile cu cel puţin 2 copii în întreţinere, ale căror venituri nete lunare pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 600 lei;
  • familiile monoparentale ale căror venituri nete lunare pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 600 lei;
  • familiile care au stabilit dreptul la ajutorul social în condiţiile Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat, cu modificările şi completările ulterioare; persoanele fără adăpost, aşa cum acestea sunt reglementate potrivit prevederilor legale în vigoare.