Franţa, prima ţară din Europa care generalizează recunoaşterea facială. Serviciul e disponibil de luna viitoare

Din luna noiembrie, francezii se vor putea autentifica pe internet folosind funcţia de recunoașterea facială. Prin urmare, Franţa va fi prima țară din Europa care va generaliza acest serviciu.

RomaniaTV.net
07 oct. 2019, 14:45
Franţa, prima ţară din Europa care generalizează recunoaşterea facială. Serviciul e disponibil de luna viitoare

Franța va fi prima țară europeană care le va oferi cetățenilor posibilitatea de a se autentifica pe diverse servicii online utilizând recunoașterea facială, anunță agenția americană Bloomberg.

Aplicația Alicem , aflată în prezent în faza de testare, va fi disponibilă pe Android în noiembrie, şi le va permite francezilor să își dovedească identitatea pe Internet folosind citirea cipului pașaportului electronic.

Acest proiect, prezentat pe site-ul Ministerului de Interne, a ridicat rapid îngrijorări cu privire la securitatea datelor. Asociația La Quadrature du Net, care apără drepturile și libertățile pe internet, a înaintat un recurs în fața Consiliului de Stat, pentru anularea decretului din 13 mai 2019, prin care se autorizează crearea acestei aplicaţii. Asociaţia subliniază că dispozitivul de recunoaștere facială este singurul mod de a-și activa contul Alicem, ceea ce este contrar avizului Comisiei Naționale pentru Informatică și Libertăți (CNIL).