Franţa raportează o creştere alarmantă a numărului de cazuri de Covid. Numărul infecţiilor a crescut cu 150% într-o săptămână

Numărul de contaminări cu COVID-19 în Franţa în ultimele 24 de ore a urcat la 18.000 în comparaţie cu sub 7.000 în săptămâna anterioară, a anunţat cu îngrijorare ministrul sănătăţii, Olivier Véran, în opinia căruia, această creştere, cauzată de varianta Delta, este neobişnuită.

20 iul. 2021, 18:21
Franţa raportează o creştere alarmantă a numărului de cazuri de Covid. Numărul infecţiilor a crescut cu 150% într-o săptămână

„Am cifrele de contaminare din ultimele 24 de ore din ţara noastră (…). Ieri am ajuns la 18.000 de contaminări în doar 24 de ore”, a spus ministrul sănătăţii, adresându-se Adunării Naţionale. Bilanţul final pentru ultimele 24 de ore va fi publicat în cursul serii de Serviciul de sănătate publică din Franţa.

Acest lucru înseamnă că este vorba de o creştere a circulaţiei virusului de ordinul 150% într-o săptămână: nu am mai văzut o asemenea situaţie până acum, nici în cazul Covid (varianta originală a virusului), nici cu varianta engleză, nici cu cea sud-africană, nici cu cea braziliană”, a continuat acesta, citat de France Info.

Un astfel de nivel al cazurilor pozitive nu a mai fost înregistrat de la mijlocul lunii mai. ”Avem o armă, vaccinarea”, a pledat acesta. ”Nu mai e timp să ne îndoim, să ezităm, este timpul pentru imunitatea colectivă, este vorba despre responsabilitate colectivă şi este singurul mijloc de care dispunem (…) pentru a scăpa de Coronavirus odată pentru totdeauna”.

Citeşte şi Franţa se confruntă cu un al patrulea val al pandemiei de Covid, anunţă purtătorul de cuvânt al guvernului

După mai multe săptămâni cu bilanţul în scădere, numărul cazurilor este în creştere în Franţa din cauza variantei Delta, mai contagioase.

Guvernul se teme că această creştere a cazurilor, care afectează pentru moment în special tinerii, urmează să afecteze persoanele vârstnice sau fragile, nevaccinate, ceea ce va duce la o creştere a numărului de spitalizări.

În prima parte a zilei de marţi, prim-ministrul Jean Castex a indicat că obiectivul de 40 de milioane de prime doze de vaccin împotriva COVID-19 administrate ”ar trebui atins la sfârşitul lunii iulie”, cu o lună în avans faţă de calendarul iniţial.

Citeşte şi Franţa ar vrea vaccinare obligatorie anti-COVID. Motivul pentru care măsura e luată în calcul

În acelaşi timp, două centre de vaccinare au fost devastate în Franţa, weekendul trecut, în timpul protestelor faţă de decizia Guvernului de a introduce reguli mai stricte în contextul pandemiei.


loading...
Partenerii noștri