Descoperire şoc în cazul atacului de la Charlie Hebdo: Armele fraţilor Kouachi, de proveninţă românească

Armele folosite de fraţii Said şi Cherif Kouachi în atacul de la redacţia săptămânalului de satiră Charlie Hebdo ar fi de provenienţă românească, scrie ziarul britanic "The Telegraph" în ediţia sa electronică.

RomaniaTV.net
18 ian. 2015, 12:26
Descoperire şoc în cazul atacului de la Charlie Hebdo: Armele fraţilor Kouachi, de proveninţă românească

Jurnaliştii de la The Telegraph susţin într-un articol postat pe site-ul lor că armele folosite în asaltul de la publicaţia Charlie Hebdo ar putea proveni din zona ţărilor balcanice. Mai exact, în articol se precizează că fraţii Said şi Cherif Kouachi au folosit arme de tip Kalasnikov AK 74. În zona Balcanilor doar România şi Bulgaria au o istorie în producţia unor astfel de arme, mai scriu jurnaliştii britanici. 

 

Citeşte şi: A apărut o NOUĂ ÎNREGISTRARE cu teroriştii de la Charlie Hebdo: „L-am răzbunat…” VIDEO

Arma AK 74, de tipul celor folosite în atacul de la Charlie Hebdo, se produce în cele două fabrici de la Cugir, judeţul Alba, potrivit România TV. România exportă atât arme, cât şi muniţie. Arme produse în România pleacă pe calea exportului spre Orientul Mijlociu – Irak. În Siria, exportul a fost sistat de curând, când a izbucnit războiul civil, însă acolo sunt încă stocuri cu arme făcute în România.

Vezi şi ATENTATE în FRANŢA. Tragedia care va marca secolul văzută prin lentila aparatului de fotografiat GALERIE FOTO

De asemenea, România are legături în domeniul armelor şi cu Iordania, Arabia Saudită, Emiratele Arabe Unite, dar şi cu ţări din nordul Africii. Pe lângă AK 74, în România este produsă şi muniţie grea. Fabrica de armanent de la Mizil este specializată în repararea blindatelor, dar de asemenea și produce mașini de luptă. La o fabrică din Ploieşti se fac rachete, care la fel pleacă multe pe export. 

Atacul comis pe 7 ianuarie la sediul revistei satirice Charlie Hebdo s-a soldat cu 12 morţi şi 11 răniţi. Printre victime se numără directorul publicaţiei, Stéphane Charbonnier (Charb), şi alţi trei cunoscuţi caricaturişti – Jean Cabut (Cabu), Bernard Verlhac (Tignous) şi Georges Wolinski (Wolinski).

Citeşte şi Teroare la Paris: Islamişti AU FILMAT ATACURILE de la Charlie Hebdo şi magazinul evreiesc cu camere GoPro

Charlie Hebdo l-a ironizat în paginile tale pe Profetul Mahomed şi lumea islamică, atrăgând astfel multă ură din partea islamiştilor care au încercat să se răzbune. Redacţia, în mod special, a primit o serie de ameninţări teroriste.