Franţa şi Portugalia, incluse pe lista ţărilor din zona roşie COVID-19. Spania şi Suedia intră în zona galbenă. Noi restricţii pentru călătoriile în România

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă s-a reunit vineri pentru a actualiza lista zonelor pentru care se impune carantină la revenirea în România.

03 dec. 2021, 14:47
Franţa şi Portugalia, incluse pe lista ţărilor din zona roşie COVID-19. Spania şi Suedia intră în zona galbenă. Noi restricţii pentru călătoriile în România

Franţa şi Portugalia au fost incluse pe lista zonelor roşii COVID-19. CNSU a aprobat în ședința de astăzi, 3 decembrie 2021, Hotărârea numărul 110 pentru actualizarea listei țărilor/teritoriilor de risc epidemiologic ridicat. Lista intră în vigoare începând cu data de 05.12.2021, ora 00:00.

Modificările survenite:
– în zona roșie au intrat Franța, Portugalia, Mauritius și Insulele
Mariane de Nord;
– în zona galbenă au intrat:
• din zona roșie, în urma scăderii incidenței: Bosnia și Herțegovina, Macedonia de Nord, Republica Moldova, Mongolia și Belize;
• din zona verde, în urma creșterii incidenței: Spania, Suedia, Vietnam și Brunei Darussalam;
– în zona verde au intrat: Guam, Guyana, Suriname, Insulele Virgine ale Statelor Unite și Insulele Turks și Caicos.

Anexă la HCNSU nr. 110 din 02.12.2021

Persoanele care vin în România din ţările / zonele incluse pe lista cu risc epidemiologic ridicat şi nu sunt vaccinate sau nu au trecut prin boală vor intra în carantină pentru 14 zile.

Franţa a anunţat joi primul caz de infectare cu varianta Omicron a coronavirusului. Tulpina africană a fost confirmată la un bărbat rezident în regiunea pariziană, depistat pozitiv la revenirea dintr-o călătorie Nigeria. Soţia sa, tot nevaccinată şi cu care a fost în călătorie, a fost testată pozitiv la COVID-19 şi în prezent se realizează o secvenţiere pentru a se verifica dacă este vorba tot despre varianta Omicron.

Franţa a anunţat miercuri o înăsprire a condiţiilor de intrare pe teritoriul său, impunând teste negative pentru toţi călătorii, chiar şi vaccinaţi, ce vin dintr-o ţară din afara Uniunii Europene.

Franţa a raportat joi aproape 50.000 de cazuri noi de infectare şi 1.866 de pacienţi la terapie intensivă.

Citeşte şi: Tensiuni în şedinţa de guvern. Raed Arafat vrea noi restricţii, Rafila şi Grindeanu s-au opus