Franţa: Un elev de liceu şi-a înjunghiat o colegă de mai multe ori

Un elev de la un liceu din Villefranche-sur-Saône, în departamentul Rhône (est), şi-a înjunghiat luni o colegă, al cărei prognostic este foarte rezervat, a anunţat conducerea instituţiei de învăţământ într-un comunicat, informează news.ro

RomaniaTV.net
12 sept. 2016, 20:52
Franţa: Un elev de liceu şi-a înjunghiat o colegă de mai multe ori

Faptele au avut loc la ora locală 16.30 (17.30, ora României), la ieşirea de la cursuri, „în incinta” Liceului Louis Armand, în apropiere de poartă.

Victima, o elevă de 15 ani, la fel ca agresorul, a fost lovită cu cuţitul de mai multe ori.

Agresorul a fost reţinut.Procurorul din Villefranche-sur-Saône a deschis o anchetă în vederea stabilirii motivului agresiunii. Mobilul este necunoscut în această fază. Potrivit unor surse concordante, este exclus orice motiv religios sau terorist.

O celulă psihologică a fost deschisă în această instituţie de învăţământ general şi tehnologic în care învaţă 1.500 de elevi, potrivit site-ului de internet.

Un şcolar în vârstă de zece ani a fost grav rănit, în iunie, în apropiere de Lyon, de un coleg în vârstă de 12 ani, în faţa unei şcoli din Vaux-en-Velin.

În 2013, un licean în vârstă de 17 ani a înjunghiat mortal alt licean, în vârstă de 15 ani, în timpul unui atelier de instalaţii sanitare, într-un liceu profesional din Gironde. Tânărul, care nu a oferit o explicaţie coerentă acestui gest, a fost condamnat, doi ani mai târziu, la şapte ani de închisoare şi la şapte ani de monitorizare socio-judiciară.