Fratele atacatorului de la Toulouse, mândru de crime

"Sunt mândru de ceea ce a făcut Mohamed Merah, dar nu l-am ajutat să comită nicio crimă". Asta a declarat fratele atacatorului de la Toulouse, în timpul interogatoriilor. Bărbatul este chestionat de autorităţi, la sediul Serviciilor Secrete Franceze.

RomaniaTV.net
25 mart. 2012, 07:37
Fratele atacatorului de la Toulouse, mândru de crime

Abdelkader Merah are 29 de ani şi este fratele mai mare al lui Mohamed Merah – islamistul de origine algeriană care a ucis 7 persoane într-un val de atacuri comise în Franţa.

Abdelkader a fost arestat în urmă cu câteva zile, împreună cu mama sa. După primele interogatorii, femeia a fost eliberată iar tânărul transferat la sediul serviciilor secrete franceze. El a spus că e mândru de faptele fratelui său, dar susţine că nu l-a ajutat la comiterea crimelor. Abdelkader spune că a fost prezent atunci când Mohamed a furat scuterul folosit în atacuri. Nu ştia însă ce avea de gând să facă cu el.

Mohamed Merah e acuzat că ar fi ucis 7 oameni, în trei atacuri comise luna aceasta, în vestul Franţei. Victime sunt trei militari şi trei copii şi un rabin de la o şcoală evreiească din Toulouse.

Crimele au şocat întreaga lume şi au determinat autorităţile franceze să înceapă o adevărată vânătoare pentru prinderea făptaşului.

În urmă cu câteva zile, Mohamed Merah a fost identificat şi încolţit de poliţie, în apartamentul său. A urmat un asediu de 32 de ore, care s-a încheiat cu moartea algerianului şi cu rănirea a 5 polţişti. Vecinii atacatorului sunt şocaţi de cele întâmplate.

Autorităţile franceze încearcă să afle dacă Merah a acţionat singur sau a avut complici.