Fratele Aurei Ion, revoltat: „Sora mea şi doctorul Zamfir nici măcar nu se plăceau”

După ce un medic a susținut că tânăra și doctorul Radu Zamfir ar fi avut o relație amoroasă, Alex, fratele fetei, a negat categoric aceste afirmații.

RomaniaTV.net
13 feb. 2014, 22:33

Fratele Aurei Ion, studenta care și-a pierdut viața în accidentul aviatic din Munții Apuseni, a negat vehement acuzația lansată de un medic din Constanța, care susține că ea ar fi avut o relație cu Radu Zamfir.

„Zamfir are şi copil, este o un mare rahat acest zvon că s-ar fi iubit cu sora mea. Nici măcar nu se plăceau, vă spun sigur acest lucru. Aveau o relaţie strict profesională”, a declarat Alex Ion pentru site-ul WOWbiz.ro.

Dezamăgit de speculațiile lansate după moartea surorii sale, tânărul a mărturisit că familia sa se aștepta ca după tragedie să apară astfel de informații: „Eram conştienţi toată familia că o să apară asta. Aşa le place românilor să scoată zvonuri de acest gen.”

Potrivit site-ului citat, medicul care susţine că Radu Zamfir că avea o relaţie cu Aura Ion lucrează la Spitalul CFR Constanţa, dar colaborează şi cu Institutul Naţional de Medicină Sportivă, şi cu o clinică din Feteşti. Postarea sa de pe Facebook a provocat vâlvă pe internet.

„EȘTI un BULANGIU DOCTORE ZAMFIR!!!! NU UN EROU NAȚIONAL!!! Dr. Zamfir avea o relaţie extraconjugală cu Aura Ion. Nu erau amanţi, aşa cum spun unii dintre colegii lui Zamfir, ci numai o nouă cucerire a acestuia, o nouă victimă. Pentru că, deşi căsătorit cu o doamnă doctor cardiolog de la Floreasca, fostă colegă de-a lui din facultate, dl Zamfir este cunoscut ca un mare crai, printre asistente, rezidente şi tot ce pică”, a scris Adrian M.

Un medic rupe tăcerea: Doctorul Radu Zamfir avea o relaţie extraconjugală cu Aura Ion

„Zamfir a luat-o pe Aura în avion, pe riscul lui, pentru că altfel nu ar fi urcat ea acolo, doar că îşi dorea ea să înveţe mai mult. În plus, revin şi spun, prelevarea şi transplantul sunt domenii care necesită cel puţin 6 ani după rezidenţiat şi nu este predat studenţilor decât în medii sigure şi opţional. În niciun caz în situaţii de urgenţă, cum a fost prezentat acest caz”, a adăugat medicul de la spitalul constănţean.

El a vorbit ulterior pentru WOWbiz.ro despre mesajul său. Adrian a spus că există multe semne de întrebare asupra zborului și crede că ar trebui verificat dacă actele pentru transplant erau în regulă: „Am spus că domnul doctor Zamfir a avut o relaţie cu Aura Ion şi îmi menţin declaraţia. Ea nu este doar a mea, este concluzia a 184 de medici care fac parte dintr-un circuit intern de tip blog al ministerului. Există foarte multe semne de întrebare legate de acest zbor, despre care presa nu a fost interesată până acum. Dacă Aura Ion avea sau nu permisie pentru a pleca din unitate, dacă fata asta avea ce să caute în avion! Eu vă spun că nu, pentru că un rezident în anul doi sau trei nu are ce să caute într-o sală de operaţie, la un transplant. Abia peste vreo nouă ani avea dreptul să între într-o astfel de operaţie.”

„În plus, ar trebui văzut dacă transplantul care urma să aibă loc avea toate hârtiile în regulă. Din concluziile colegilor mei, înclin să cred că nu. Eu pot să-mi asum această postare pe contul meu de Facebook, unde pot să-l înjur şi pe preşedinte dacă vreau”, a declarat autorul postării.

Radu Zamfir s-a declarat indignat de această acuzație. „Acum sunt într-o operaţie, execut o manevră chirurgicală, dar vă rog să mă credeţi că sunt efectiv scandalizat de ceea ce s-a spus! Şi foarte, foarte indignat!”, a spus el pentru WOWbiz.ro.

Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a dispus, în cazul accidentului aviatic din Apuseni, începerea urmăririi penale pentru ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă şi neglijenţă în serviciu, urmând să fie audiate persoanele care au coordonat zborul şi operaţiunile de alarmare, localizare şi căutare a victimelor.