Fratele fostului Papă Benedict al XVI-lea a murit la vârsta de 96 de ani

Preotul Georg Ratzinger, fratele fostului Papă Benedict al XVI-lea, a murit la vârsta de 96 de ani în oraşul Regensburg, din landul german Bavaria, transmite Reuters.

RomaniaTV.net
01 iul. 2020, 13:23

În luna iunie, fostul suveran pontif, pe numele său de mirean Joseph Ratzinger, a petrecut cinci zile în Germania natală pentru a-şi vizita fratele care era grav bolnav. Acesta nu mai călătorise peste hotare din anul în care a renunţat la pontificat, 2013.

Ultima vizită efectuată de Joseph Ratzinger în Germania a fost în anul 2011, în perioada pontificatului, fiind vorba despre o vizită oficială.

Citeşte şi Imagini rare cu fostul Papă Benedict al XVI-lea. La 93 de ani a părăsit Vaticanul pentru a-şi vizita fratele de 96 de ani FOTO

Joseph Ratzinger și fratele său, Georg, au fost sfințiți preoți în aceeași zi și în același an şi au fost mereu foarte uniți, deși aveau domenii de specializare diferite: Georg, muzician, iar Joseph, teolog, episcop, apoi cardinal și, în cele din urmă, papă, potrivit egco.ro.

Georg Ratzinger s-a născut la Pleiskirchen, în Bavaria, pe 15 ianuarie 1934 şi a început să cânte la orgă în biserica parohială pe când avea doar 11 ani. În 1935 a intrat în seminarul mic din Traunstein, dar în 1942 a fost înrolat în grupele ”Reichsarbeitdienst” și apoi în Wehrmacht. Capturat de aliați în martie 1945, a rămas prizonier la Napoli câteva luni, după care a fost eliberat și s-a întors în familie. În 1947, împreună cu fratele său Joseph, a intrat în seminarul ”Herzogliches Georgianum” din München. Pe 29 iunie 1951, ambii frați au fost sfințiți preoți în domul din Freising. După ce a devenit maestrul de capelă la Traunstein, vreme de 30 de ani, între 1964 – 1994, a fost directorul corului catedralei din Regensburg. A mers în multe turnee în lume și a realizat un număr semnificativ de înregistrări cu execuții muzicale din operele lui Bach, Mozart sau Mendelssohn.