Fratele Larei Şaban şi prietenul lui, ARESTAŢI pentru 29 de zile

Fratele Larei Şaban şi prietenul acestuia, suspectaţi că au ucis-o pe tânără şi i-au abandonat cadavrul într-o lizieră din judeţul Constanţa, au fost arestaţi preventiv, marţi după-amiază, de magistraţii Tribunalului Constanţa, scrie Mediafax.

RomaniaTV.net
29 mai 2012, 13:00
Fratele Larei Şaban şi prietenul lui, ARESTAŢI pentru 29 de zile

Magistraţii au admis propunerea procurorilor şi au emis pe numele celor doi mandate de arestare, pentru 29 de zile, pentru omor calificat şi deosebit de grav, în cazul lui Gilberto Şaban, şi omor deosebit de grav pentru George Davidescu.

Decizia instanţei nu este definitivă, putând fi atacată la Curtea de Apel Constanţa.

Gilberto Ghiunal Şaban, fratele Larei Şaban, şi complicele său, George Davidescu, sunt acuzaţi că în 3 mai au ucis-o pe tânăra de 27 de ani, lovind-o în cap cu un corp dur, cel mai probabil cu un ciocan, crima având loc într-un apartament din centrul municipiului Constanţa, unde cei doi i-ar fi dat întâlnire.

Gilberto Şaban şi George Davidescu au declarat, marţi, în instanţă că nu ar fi autorii crimei, ci doar au fost martori la producerea ei, tânăra fiind de fapt ucisă de doi cetăţeni turci, care, ulterior, i-ar fi obligat pe aceştia să-i transporte trupul în liziera în care a fost găsit.

Avocatul celor doi, Ghiulfer Ismail, a declarat, marţi, după finalizarea audierilor de la Tribunalul Constanţa că Şaban şi Davidescu au declarat în instanţă că nu au comis crima pentru care sunt acuzaţi şi că făptaşii ar fi doi cetăţeni turci.

Conform avocatului, aceştia ar fi dus-o pe Lara în apartamentul în care a fost omorâtă la solicitarea cetăţenilor turci, care ar fi avut de vorbit cu ea. Discuţia ar fi avut loc pe holul locuinţei, în timp ce inculpaţii se aflau în dormitor, iar la un moment dat ar fi auzit o bufnitură şi apoi ar fi găsit-o pe Lara Şaban într-o baltă de sânge.

„Cei doi inculpaţi spun că au fost ameninţaţi de cetăţenii turci, în două rânduri, cu moartea şi cu uciderea familiilor lor. De altfel, când eu am luat legătura cu ei în această dimineaţă mi-au spus să le transmit soţiilor să plece de acasă şi să meargă în altă parte, pentru că sunt în pericol”, a declarat avocatul Ghiulfer Ismail.

Conform acesteia, cei doi au spus în instanţă că au fost ameninţaţi mai întâi în apartamentul în care a fost comisă crima de către doi cetăţeni turci, apoi, când au dus trupul victimei în liziera dintre Năvodari şi Lumina, au fost urmăriţi de patru cetăţeni turci, care i-ar fi ameninţat din nou cu moartea.

Fratele Larei Şaban, Ional Gilberto Şaban, şi un prieten al acestuia au fost reţinuţi, luni, pentru 24 de ore, sub acuzaţia de omor calificat şi deosebit de grav.

Lara Şaban, care era din Constanţa, locuia în Turcia de aproximativ şapte ani, având o relaţie de concubinaj cu Huseyn Sipahi, un important om politic turc. Conform declaraţiilor rudelor sale, tânăra era căsătorită numai religios cu politicianul turc, candidat la Primăria oraşului Istanbul. Femeia a călătorit din Turcia în România având asupra sa peste 125.000 de dolari în numerar, bani pe care intenţiona să îi folosească pentru a cumpăra un apartament mamei sale. Imediat după sosirea în România, femeia a achiziţionat de la un magazin de profil o casă de bani pe care a amplasat-o în locuinţa sa din Constanţa. În acest seif, Lara Şaban a depus suma.

Scopul principal al vizitei Larei în România era acela de a achiziţiona un apartament pentru mama sa, însă tânăra se temea de o posibilă reacţie negativă a acesteia sau a fratelui său, Gilberto Ghiunal Şaban, când urma să le spună că locuinţa va fi cumpărată pe numele său sau al fiicei sale, şi nu pe cel al mamei sale. Din acest motiv, în 1 mai, între Lara şi mama sa ar fi izbucnit o ceartă. Situaţia tensionată ar fi determinat-o pe Lara Şaban să-i ceară mamei sale să părăsească vila în care locuiau împreună în municipiul Constanţa şi să se mute într-un apartament care aparţine tot tinerei.

În urma audierilor şi a investigaţiilor, anchetatorii au stabilit că Lara Şaban obişnuia să aibă în permanenţă asupra ei o sumă considerabilă de bani, aproximativ 2.000-3.000 de euro, dar şi să cheltuiască sume chiar mai mari cu ocazia ieşirilor în cluburi.

Potrivit anchetatorilor, Lara Şaban avea o situaţie financiară deosebită, venind de la Istanbul la Constanţa cu un avion particular, închiriat pentru ea, fiica ei şi bonă, iar pentru deplasările sale în oraş femeia avea la dispoziţie un autoturism Porsche Panamera în valoare de 350.000 de euro.

Procurorul de caz Andrei Bodean a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, că în 3 mai, Gilberto Ghiunal Şaban, în vârstă de 35 de ani, şi-a sunat sora, dându-i întâlnire la locuinţa respectivă. Tânăra a mers la apartament, iar în jurul orelor 17.30 – 18.00 a avut loc crima. După lăsarea întunericului, în jurul orei 21.30, trupul tinerei, care a fost pus în mai mulţi saci menajeri şi legat cu bandă adezivă, a fost transportat de către cei doi la liziera dintre localităţile Lumina şi Năvodari. Cadavrul a fost transportat la liziera respectivă cu un autoturism pe care fratele tinerei îl împrumutase de la o cunoştinţă.

El a mai spus că tânăra a fost lovită în cap cu un corp contondent, arma crimei nefiind încă identificată.

De asemenea, procurorul a afirmat că fratele Larei Şaban şi un prieten al acestuia premeditaseră să îi ia tinerei banii cu care aceasta venise din Turcia să cumpere la Constanţa, un apartament pentru mama ei. Astfel, cei doi au chemat-o pe tânără într-un apartament din centrul municipiului Constanţa, locuinţă aflată în grija lui George Davidescu – complicele fratelui Larei Şaban.

Dispariţia tinerei a fost anunţată la Poliţie de către membrii familiei în noaptea de 3 spre 4 mai.

Cadavrul femeii a fost descoperit, marţi dimineaţă, într-o lizieră aflată între localităţile Năvodari şi Lumina.

Procurorul Andrei Bodean a precizat, în aceeaşi conferinţă de presă, că trupul neînsufleţit al tinerei a fost găsit în urma investigaţiilor, întrucât cei doi suspecţi nu au recunoscut fapta comisă.

Huseyin Sipahi, unul dintre politicienii importanţi ai Partidulului CHP (Partidul Republican al Poporului) este la al treilea mandat de primar într-unul dintre districtele Istanbulului, este căsătorit şi are trei copii, conform presei turce.

Tot conform presei, fetiţa de trei ani a Larei Şaban ar fi rezultatul acestei relaţii, însă politicianul nu a recunoscut copilul, astfel că tânăra i-ar fi intentat proces de paternitate.