Fratele lui Emi Pian a cerut azil politic în SUA. În România este judecat pentru furt de mașini

Fratele cel mic al lui Emi Pian ar fi cerut azil politic în Statele Unite ale Americii după ce a reușit să intre ilegal, prin Mexic, pe teritoriul SUA, scrie Gandul. În România, a fost trimis în judecată după ce ar fi fost implicat în furtul unei mașini.

08 feb. 2024, 11:21
Fratele lui Emi Pian a cerut azil politic în SUA. În România este judecat pentru furt de mașini

Nicușor Bratu, cunoscut sub numele de Elvis Pian, este cel mai mic dintre frații celebrului interlop Emi Pian, asasinat la începutul lui august 2020. Deși nu era cunoscut drept un personaj violent, în 2018, Elvis Pian era să moară la rândul lui după ce a fost înjunghiat în gât, la un botez organizat într-un ballroom din Pipera.

Citește și: Gestul lui Florin Salam pentru soția lui Emi Pian, la 3 ani de la moartea interlopului: „Când apărea șeful meu, parcă venea Dumnezeu”

La aproape un an de la moartea lui Emi Pian, Elvis Pian a fost reținut împreună cu Amar Duduianu, după ce s-ar fi implicat în furtul unei mașini, pentru a obține o recompensă de la proprietar. Victima a mers, însă, la Poliție. Astfel, Elvis Pian s-a ales cu un dosar pentru furt calificat, șantaj și favorizarea făptuitorului. Primul termin al procesului în care urmează să fie judecat Elvis Pian va avea loc pe 12 februarie. Între timp s-a aflat că Elvis Pian a fugit din țară. Potrivit Gândul, Elvis Pian a mers în Mexic, iar de aici a trecut frontiera fraudulos în SUA. Românul ar fi fost însă prins de autoritățile americane și închis, temporar, pentru a fi prezentat în fața unui judecător.

Citește și: Ciprian Pian, aproape de eliberare. Fratele lui Emi Pian şi-a răpit nevasta şi şi-a abuzat copilul după ce judecătorii au refuzat să le apere pe victime

Surse Gândul au afirmat că Elvis Pian ar fi cerut deja azil politic, fapt care îi va permite să rămână liber și cu acte în regulă, ani buni, pe pământ american. Sursele citate susțin că, potrivit procedurilor, imigranții ilegali care cer azil politic primesc acte provizorii, pe care le pot folosi până când solicitarea lor va fi soluționată de instanță. Pentru că este o metodă folosită de majoritatea migranților, până la proces poate dura ani buni.