Fratele lui Ludovic Orban este consilier la Cotroceni şi câştigă de două ori mai mult decât premierul

Fratele mai mare al premierului, Leonard Orban, este din 2015 consilier al președintelui Klaus Iohannis, la palatul Cotroceni.

RomaniaTV.net
07 iun. 2020, 19:55
Fratele lui Ludovic Orban este consilier la Cotroceni şi câştigă de două ori mai mult decât premierul

Fratele mai mare al premierului Ludovic Orban este din 2015 consilier al președintelui Klaus Iohannis, la palatul Cotroceni. Mai mare cu doi ani decât actualul prim-ministru al României, Leonard Orban a fost, printe altele, negociator șef al României cu Uniunea Europeană în 2004-2005, dar și ministru al Afacerilor Europene, în cele trei guverne care s-au succedat cu rapiditate în acea perioadă, scrie Wowbiz.

În prezent, Leonard Orban este consilier prezidențial al președintelui Klaus Iohannis, tot în probleme de țin de Departamentul Afacerilor Europene.

Între mai 2001 şi aprilie 2005, Leonard Orban a fost negociator adjunct şi, ulterior, negociator şef cu Uniunea Europeană. Este semnatar al Tratatului de Aderare a României la Uniunea Europeană (25 aprilie 2005, Luxemburg). A fost secretar de stat în cadrul Ministerului Integrării Europene, în perioada decembrie 2004 – decembrie 2006.

În ianuarie 2007, Leonard Orban a devenit primul comisar român. Între ianuarie 2007 şi februarie 2010 a îndeplinit funcţia de membru al Comisiei Europene, responsabil pentru domeniul multilingvismului. În perioada 2010 – septembrie 2011, Leonard Orban a fost Consilier prezidenţial pentru Afaceri europene în cadrul Administraţiei Prezidenţiale.

Între septembrie 2011 şi decembrie 2012, a fost ministrul Afacerilor europene, responsabil cu domeniul afacerilor europene şi al fondurilor europene. Este autor a numeroase articole şi studii publicate atât în presa românească, cât şi în cea internaţională, privind afacerile europene şi domeniul multilingvismului. În 2002 a fost decorat cu Ordinul „Steaua României” în grad de Cavaler, pentru contribuţia adusă la aderarea României la NATO.

Citeşte şi: Florin Cîţu amână dublarea alocaţiilor: „De unde să luăm banii, să vă taxăm mai mult, tăiem de la investiții, ne împrumutăm mai mult?”