Fratele lui Relu Fenechiu vrea un regim mai blând de detenţie. Vrea să poată ieşi din închisoare

Fratele lui Relu Fenechiu vrea un regim de detenţie mai blând. Condamnat la 5 ani de închisoare în dosarul "Transformatorul", Lucian Fenechiu a cerut în instanţă schimbarea regimului de executare a pedepsei din închis în semideschis.

RomaniaTV.net
14 mart. 2014, 15:13
Fratele lui Relu Fenechiu vrea un regim mai blând de detenţie. Vrea să poată ieşi din închisoare

Fratele lui Relu Fenechiu vrea un regim de detenţie mai blând. Condamnat la 5 ani de închisoare în dosarul „Transformatorul”, acesta a cerut în instanţă schimbarea regimului de executare a pedepsei din închis în semideschis.

Relu Fenechiu are deja un regim „preferenţial” în inchisoare. Fostul ministru al Transporturilor, condamnat şi el definitiv la cinci ani de închisoare în dosarul „Trans­formatorul”, are parte de tratament special la Penitenciarul de Maximă Siguranţă din Iaşi. Angajaţii puşcăriei au renovat pentru el o cameră din sectorul destinat măsurilor preventive şi carantinei.

Dar nici Lucian Fenechiu nu stă mai rău. Şi Lucian Fenechiu, alături de Bogdan Damian şi Ion Mărghidan (fost director SISEE) sunt cazaţi într-un corp diferit de al celorlalţi deţinuţi care au acelaşi regim de executare cu al lor, într-o cameră renovată complet.

Teoretic, condamnaţii din dosarul menţionat mai sus trebuiau cazaţi în camere de 25-30 de persoane, într-un imobil cunoscut de angajaţii închisorii sub numele de „blocul vechi”, acolo unde condiţiile sunt destul de precare.

Repre­zentanţii Penitenciarului spun că Fenechiu ar fi solicitat să fie pus sub protecţie întrucât, din cauza funcţiei publice deţinute înainte de a fi condamnat, este o persoană cu „risc de vulnerabilitate„.