Fratele Nadiei Comăneci, dezvăluiri în premieră. Secretul Zeiţei de la Montreal, ascuns timp de 26 de ani

Adrian, fratele mai mic al Nadiei Comăneci, a făcut o serie de mărturisiri uluitoare, rememorând pentru spynews.ro şi momentul fugii surorii sale în America, în noiembrie 1989.

13 aug. 2015, 11:10
Fratele Nadiei Comăneci, dezvăluiri în premieră. Secretul Zeiţei de la Montreal, ascuns timp de 26 de ani

Nadia Comăneci a fugit din România în ultimele luni ale dictaturii comuniste, când în ţară situaţia devenise insuportabilă. Securitatea o urmărea pe Nadia pas cu pas şi îi supraveghea cu stricteţe orice mişcare. Adrian, fratele Nadiei Comăneci, şi-a amintit pentru Spynews.ro un moment absolut emoţionant care are legătură cu fuga surorii lui din România.

Citeşte şi „Prinţesa veşnică”, un film despre Nadia Comăneci regizat de Katie Holmes VIDEO

Îmi aduc aminte că şi astăzi că peste tot unde mergeam cu Nadia aveam o ”coadă” după noi. Deja ne obişnuiserăm cu ei. De multe ori încercam să scăpăm de ei, ascunzându-ne prin ganguri sau prin alte locuri dosnice. Nadia nu a mai suportat tot ceea ce i se întâmplă şi a decis să fugă. Riscul era uriaş. Putea să fie împuşcată. Dar s-a hotărât să facă acel pas„, povesteşte Adrian Comăneci.

Citeşte şi Nadia Comăneci, IMAGINI INCREDIBILE alături de Arnold Schwarzenegger VIDEO

Fratele Nadiei a povestit şi momentele pregătitoare fugii, dând detalii neştiute până acum. „În acea noapte de noiembrie (n.r. – 27 spre 28 noiembrie 1989) eu am fost alături de ea. Cu o seară înainte, organizasem o petrecere pentru a ne justifică prezenţa într-o localitate aflată în apropierea graniţei. Am explicat că sărbătorim pe cineva care locuia în Sannicolaul Mare şi care ne era bun prieten. Cu puţin timp înainte de plecarea ei a avut loc de un moment care mă emoţionează şi astăzi la fel de mult că atunci. Ne-am luat în braţe. Aveam lacrimi în ochi. Mi-a spus un lucru pe care nu-l voi uită niciodată: ”Dacă va fi cazul să va cumpăr cu greutatea voastră în aur pentru a va avea alături de mine o voi face”. Am avut nişte emoţii uriaşe până când am aflat veşti despre ea. Nu ştiam dacă fusese împuşcată, reţinută sau dacă reuşise să treacă. Vestea că ea a ajuns în America am aflat-o de la postul de radio Europa Liberă. La Bucureşti, securitatea ne-a căutat imediat ce s-a aflat că Nadia a plecat. De revăzut  ne-am revăzut imedit după 1989. Am mers la ea în America„, a mai spus Andrei Comăneci.