Fratele preşedintelui George Bush ar putea candida la preşedinţia SUA

Fostul guvernator al Floridei Jeb Bush ar putea intra în cursa republicană pentru desemnarea candidatului la preşedinţie, conform speculaţiilor presei americane, scrie ziarul The Guardian, în ediţia online.

RomaniaTV.net
25 feb. 2012, 11:37
Fratele preşedintelui George Bush ar putea candida la preşedinţia SUA

Jeb Bush, fratele fostului preşedinte George W. Bush şi fiul fostului preşedinte George H.W. Bush, este o personalitate agreată de cercurile conservatoare republicane.

Bush ar putea beneficia de disputele puternice dintre principalii candidaţi de acum – Mitt Romney, Rick Santorum şi Newt Gingrich.

În cursul unei conferinţe desfăşurate la Dallas, Jeb Bush a lansat un semnal de alarmă în legătură cu deplasarea discursului de campanie republican prea departe de preferinţele electoratului de dreapta, situaţie care ar facilita o victorie a actualului preşedinte democrat Barack Obama.

„Cred că este important pentru candidaţi să admită că trebuie să se adreseze direct alegătorilor de rând”, a avertizat Jeb Bush.

Deşi pare puţin probabil şi Romney rămâne favorit, analiştii politici americani cred că încă este posibil să apară „un cavaler alb” în cursa pentru desemnarea candidatului republican la preşedinţie, referindu-se la un politician care să fie o soluţie de compromis, reprezentativ pentru grupurile din Partidul Republican.