Fratele preşedintelui Traian Băsescu, ŞANTAJAT de ginerele şi fiica lui Bercea Mondial

Fratele Preşedintelui României a fost şantajat de trei persoane. Cei trei i-au cerut 280.000 de euro lui Mircea Băsescu pentru a nu-l denigra în presă, informează România TV. Procurorii DNA i-au prins în flagrant în timp ce primeau 10.000 de euro de la fratele lui Traian Băsescu. 

RomaniaTV.net
30 mai 2014, 08:02
Fratele preşedintelui Traian Băsescu, ŞANTAJAT de ginerele şi fiica lui Bercea Mondial

Fiica lui Bercea Mondial, Izaura Anghel, dar şi ginerele acestuia, Marius Constantin, au intrat pe mâna procurorilor DNA din Constanţa, organizându-se un flagrant. Mai exact, cei doi, alături de un minor de 17 ani, au şantajat o persoană cunoscută din Constanţa, cerând bani la schimb, în caz contrar va da în vileag nişte fapte de corupţie. Potrivit România TV, persoana şantajată este Mircea Băsescu, fratele preşedintelui Traian Băsescu.

În urma flagrantului, procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Constanța au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore a lui Marius Constantin, pentru săvârșirea infracțiunii de șantaj, în stare de recidivă.

De asemenea, fiica lui Sandu Anghel, cunoscut drept Bercea Mondial, Anghel Izaura, și un minor în vârstă de 17 ani, sunt cercetaţi pentru şantaj.

În ordonanța de reținere întocmită de procurori se arată că, „în cauză există date și probe din care rezultă suspiciunea rezonabilă potrivit căreia, la datele de 26 mai 2014 și 29 mai 2014, Constantin Marius a exercitat constrângeri asupra unei persoane, denunțător în cauză, constând în amenințarea cu darea în vileag, prin intermediul mass media, a unor fapte compromițătoare pentru persoana amenințată și pentru membrii familiei acesteia, respectiv pretinsa ei implicare în infracțiuni de corupție. Amenințările au fost exercitate de inculpat pentru a determina persoana vătămată să dea suma de 280.000 euro. La data de 29 mai 2014, inculpatul Constantin Marius a primit împreună cu celelalte două suma de 10.000 euro de la persoana vătămată, procurorii procedând la constatarea infracțiunii flagrante”.

Față de Anghel Izaura și de un minor (17 ani) s-a luat măsura controlului judiciar, se arată în comunicatul DNA.

Ginerele lui Bercea Mondial, Constantin Marius, urmează să fie prezentat cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile la Tribunalul Constanța.

Mircea Băsescu, naş de botez pentru nepoata lui Bercea Mondial

Fratele preşedintelui Traian Băsescu, Mircea Băsescu, este naşul de botez al nepoatei din partea fiicei interlopului Anghel Sandu, zis Bercea Mondialu. Ceremonia religioasă a fost susţinută de un sobor de preoţi, la Constanţa, unde locuieşte naşul, Mircea Băsescu. Petrecerea a fost una restrânsă, care a numărat în jur de 40 de persoane.

Fiica lui Bercea Mondialu’, Formaţia, în vârstă de 17 ani, a spus că a aflat cine va fi naşul fetiţei sale cu o săptămână înainte de botez. 

Bercea Mondial este unul dintre cei mai cunoscuţi interlopi din judeţul Olt. A fost implicat în mai multe lupte între grupările interlope. În urmă cu câţiva ani, interlopul a fost cercetat pentru evaziune fiscală. În ciuda dosarului amănunţit realizat de Finanţele Publice, procurorii nu s-au lăsat convinşi şi nu au început urmărirea penală.