Fraţii Cămătaru au anunţat că se predau. Interlopii sunt urmăriţi general

Cei doi fraţi Cămătaru au anunţat că se vor preda duminică sau luni, informează România TV. Se pare că aceştia sunt în ţară, în locaţii diferite. De asemenea, fraţii Cămătaru vor depune plângere la CEDO împotriva statului român. Ministrul de Interne, Ioan Rus, a anunţat sâmbătă că cei doi fraţi Cămătaru au fost daţi în urmărire generală.

RomaniaTV.net
12 mai 2012, 16:59
Fraţii Cămătaru au anunţat că se predau. Interlopii sunt urmăriţi general

Apropiaţi ai celor doi fraţi Nuţu şi Sile Cămătaru susţin că cei doi vor să se predea. Duminică sau luni vor merge la poliţie pentru ca cei de la Poliţia Capitalei să pună în aplicare executarea pedepselor care au fost emise deja de judecătorii Tribunalului Bucureşti pe numele lor.

Fraţii Cămătaru, care sunt fugari de mai bine de 20 de ore, au luat legătura cu poliţiştii prin intermediari, prin persoane apropiate lor.

De asemenea, avocaţii celor doi susţin că vor să acţioneze statul român în judecată la CEDO pentru că cei de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie ar fi făcut o eroare, şi anume au uitat să menţioneze în pronunţarea sentinţei faptul că se vor contopi pedepsele. Dacă pedepsele vor fi contopite, practic Nuţu Cămătaru nu ar mai trebui să facă nici măcar o zi de închisoare, pentru că a executat deja o pedeapsă cu închisoarea de 6 ani şi o lună, iar el a fost condamnat acum doar la 6 ani. De asemenea, dacă aceeaşi contopire s-ar aplica şi pentru Sile Cămătaru, ar trebui ca din pedeapsa de 13 ani pe care a primit-o acum de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie să i se deducă o pedeapsă de 9 ani cu închisoarea pe care a executat-o deja în urma unei condamnări anterioare. Astfel cei doi fraţi vor să dea statul român în judecată.

Nuţu şi Sile Cămătaru se vor preda poliţiştilor pentru ca astfel să poată cere contopirea pedepselor. Acest lucru se poate face doar dacă cei doi sunt în arest.

Fraţii Ion şi Vasile Balint, cunoscuţi drept Nuţu şi Sile Cămătaru, au fost daţi în urmărire naţională după ce poliţiştii nu i-au găsit la domiciliu, vineri seară, pentru aplicarea mandatelor de executare a condamnărilor definitive, scrie Mediafax.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Capitalei, Alexandru Niculae, cele două mandate vor fi puse în aplicare de Poliţia Judeţului Ilfov, respectiv Poliţia Capitalei, pentru că „una dintre cele două persoane căutate are domiciliul în Ilfov”. Niculae nu a precizat însă care dintre cei doi fraţi domiciliază pe raza judeţului Ilfov.

„Cele două mandate au sosit la Poliţia Capitalei şi la Poliţia Judeţului Ilfov, vineri, la ora 22.00. De aceea, cele două unităţi de poliţie au demarat procedurile de căutare la domiciliul acestora, precum şi la alte adrese cunoscute. Deoarece aceste persoane (fraţii Cămătaru – n.r.) nu au fost găsite, a fost sesizat Inspectoratul General al Poliţiei Române, pentru darea lor în urmărire la nivel naţional”, a mai spus Niculae.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei a precizat că împotriva celor doi nu exista restricţia de a pleca din România. „Este foarte important de ştiut că Poliţia Capitalei nu a fost informată şi nu a primit niciun document care să releve faptul că atunci când cele două persoane au fost puse în libertate, împotriva lor a fost luată o măsură obligatorie, preventivă sau altă obligaţie”, a arătat Niculae.

Fraţii Ion şi Vasile Balint au fost condamnaţi, vineri, de instanţa supremă, printr-o decizie definitivă, la şase şi, respectiv, 13 ani de închisoare, judecătorii menţinând, în cazul celor doi, sentinţa din faza inferioară a procesului.