Fraţii Micula, care au pus sechestru pe conturile Romatsa, cercetaţi pentru evaziune fiscală. Prejudiciul este de 44 milioane euro

Frații Ioan și Viorel Micula de la compania European Drinks sunt vizați de o ancheta prentru evaziune fiscală, spălare de bani și delapidare de aproape 44 milioane de euro într-un dosar penal in rem de la IPJ Bihor, potrivit unor surse G4media.ro.

11 dec. 2019, 06:19
Fraţii Micula, care au pus sechestru pe conturile Romatsa, cercetaţi pentru evaziune fiscală. Prejudiciul este de 44 milioane euro

Ancheta vizează folosirea cu rea credință a bunurilor și creditului societăților, într-un scop contrar intereselor acestora, fără justificare din punct de vedere economic. Frații Ioan și Viorel Micula, dar și alți membri ai familiei și angajați ai companiilor lor din grupul European Drinks, sunt considerați inițiatorii și coordonatorii grupului infracțional care și-ar fi devalizat și decapitalizat propriile companii cu scopul de a nu plăti taxe către stat între 2001 și 2017.

Potrivit G4media.ro, frații Micula sunt acuzați că ar fi făcut tranzacții fără justificare economică sau comercială și ar fi transferat bani și bunuri între firmele din cadrul grupului European Drinks. Ar fi reușit astfel să-și însușească, fără să platească taxe către stat, suma de aproape 44 de milioane de euro.

Dezvăluirea vine în contextul în care frații Micula au pus sechestru pe conturile Romatsa și Nuclearelectrica. Aceştia au blocat conturile companiei Romatsa pentru suma de 395 de milioane de euro care reprezintă o datorie pe care statul român o are de plătit oamenilor de afaceri după ce aceștia au câștigat un proces la Curtea de arbitraj internațional.