Frații milionari de la Dedeman dau un nou tun de sute de milioane pe piața din România! Intră în industria energiei cu un proiect de sfert de miliard de euro

Frații Pavăl de la Dedeman dau un nou tun de sute de milioane de euro pe piața din România. Valoarea portofoliului solar vizat de frații milionari e de circa 250 de milioane de euro.

14 iul. 2022, 13:38
Frații milionari de la Dedeman dau un nou tun de sute de milioane pe piața din România! Intră în industria energiei cu un proiect de sfert de miliard de euro
Proprietarii Dedeman vor achiziționa o fabrică de cărămizi în 2023

Recent, Pavăl Holding, vehiculul de in­vesti­ţii al fraţilor Adrian şi Dragoş Pavăl, a înființat compania Grunman Energy care va produce energie electrică prin intermediul centralelor fotovoltaice instalate pe acoperişurile celor şapte centre logis­tice Dedeman din ţară.

În etapa de început a proiectului, puterea instalată va fi de 35 MW, însă pe termen mediu şi lung, obiectivul este de a atinge o putere totală instalată de peste 400 MW. Firma care se ocupă de montarea panourile fotovoltaice este Simtel Team, care a construit 31 de centrale electrice fotovoltaice pentru Dedeman.

„Simtel Team, companie ro­mâ­neas­că de inginerie şi tehnologie listată pe piaţa AeRO a Bursei de Valori Bucureşti, a construit 31 de centrale electrice fotovoltaice pentru Dedeman, cea mai mare companie antrepreno­rială românească după cifra de afaceri, în cei peste trei ani de colaborare. Ca­pacitatea totală insta­lată de Simtel pe acoperişurile maga­zi­­nelor şi centrelor logistice Dedeman este de 8,8 MW“, precizează repre­zen­tanţii Simtel Team.

Capacitatea totală instalată de Simtel pe acoperișurile magazinelor și centrelor logistice Dedeman este de 8,8 MWp dintre care 2,8 MWp, reprezentând 7.467 de panouri fotovoltaice, au fost instalați doar în ultimele 12 luni în cadrul a zece locații.

Până la finalul anului, cele două companii își propun să finalizeze instalarea de centrale fotovoltaice la centrele logistice Dedeman din Pantelimon și Bacău, precum și pe acoperișurile magazinelor din Bârlad, Bacău, Slatina și Petroșani.

Noul centru logistic din Bacău este construit în locul fostei fabrici Letea. Intrarea principală va fi din strada Izvoare, compania având deja acordul administrației locale să amenajeze și un sens giratoriu în zonă. Lucrările ar urma să fie gata până în toamnă.

Colaborarea dintre Simtel și Dedeman a început în anul 2019, primele proiecte fiind legate de instalarea de panouri fotovoltaice pe acoperișurile a trei magazine Dedeman din București – Pallady, Pantelimon și Colentina. Ulterior, cele două companii au continuat să lucreze împreună. Astăzi, centralele fotovoltaice instalate de Simtel se află pe acoperișurile magazinelor și centrelor logistice Dedeman din toată țara – Agigea, Alba-Iulia, Baia Mare, Bistrița, Blejoi, Brașov, București, Buzău, Călărași, Câmpulung Moldovenesc, Cluj-Napoca, Craiova, Drobeta-Turnu Severin, Focșani, Galați, Lugoj, Pitești, Ploiești, Râmnicu-Vâlcea, Reșița, Sf. Gheorghe, Slobozia, Târgu-Jiu, Techirghiol, Timișoara, Turda.