Fraţii Pavăl, proprietarii Dedeman, au primit aviz pentru demolarea Vămii Chitila

Dragoș și Adrian Pavăl, proprietarii Dedeman, pregătesc demolarea depozitelor cumpărate de la DB Schenker, divizia de logistică a gigantului german Deutsche Bahn.

15 mart. 2024, 09:27
Fraţii Pavăl, proprietarii Dedeman, au primit aviz pentru demolarea Vămii Chitila

Aceștia pregătesc ridicarea unui nou magazin Dedeman, care va fi cel de-al 8-lea astfel de magazin din București şi al doilea din sectorul 1. Cei doi oameni de afaceri au cumpărat terenul de 7,1 hectare în luna aprilie 2021, într-o tranzacție care ar fi ajuns la peste 15 milioane de euro.

În depozitele aflate momentan pe terenul cumpărat de fraţii Pavîl funcţionează şi Biroul Vamal de Interior Ilfov, cunoscut drept Vama Chitila, care va trebui relocat.

Pe terenurile amplasate în apropierea mall-ului Colosseum sunt 33 de construcții pentru care Dedeman a obținut, recent, autorizație de demolare. O parte dintre constructii nu au mai fost utilizate și se află în stare de degradare.

Întrebați ce vor face cu aceste terenuri după demolare, reprezentanții Dedeman au transmis Profit.ro că încă nu s-a luat o decizie finală privind destinația terenului.

Totuși, compania a promovat un Plan Urbanistic de Detaliu pentru construcția, în acest loc, a unui magazin cu două etaje.

Citeşte şi: Aprozarul care vinde cireşe cu un „preţ redus”. Kilogramul de trufandale a scăzut de la 250 la 249 de lei. Sute de comentarii pe TikTok: Merg la bancă sa văd dacă îmi dă credit pentru „prima cireașă”

„Beneficiarul (Dedeman, n.red.) dorește eliberarea terenului de construcții prin demolarea tuturor clădirilor de pe teren în vederea construirii în viitor a unui magazin pentru materiale de construcții, drumuri interioare și accese, platforme, parcaje, branșamente, rețele și lucrări tehnico-edilitare, panouri direcționale și publicitare, amenajare spații verzi și împrejmuire“, se arată în documentele analizate de sursa citată.

Dacă se va merge pe această variantă, acesta va fi al doilea magazin Dedeman din Sectorul 1 și al optulea din București.

Ultimul magazin Dedeman a fost inaugurat în București în 2020. Acesta a fost cel de-al șaptelea magazin din Capitală, în cartierul Ghencea, și cel mai mare al rețelei, cu o suprafață construită de 18.000 de metri pătrați, realizat în urma unei investiții de 29 de milioane de euro.

Dragoș Pavăl a declarat cu acea ocazie că și-a propus să deschidă în București un număr suficient de magazine, astfel încât oricine să poată ajunge la unul în maximum 20 de minute.

Citeşte şi: Salarii gigant şi bonusuri uriaşe. Compania care devine raiul angajaţilor în 2024