Fraţii Tate, eliberaţi! Vor fi extrădaţi în Marea Britanie doar la finalul procesului din România

Curtea de Apel București a dispus, marți, punerea în aplicare a mandatelor de arestare emise de autoritățile judiciare din Marea Britanie pe numele fraților Tate, într-un caz care a atras atenția internațională, dar aceştia vor fi predați autorităților de la Londra în momentul în care își vor fi terminat afacerile judiciare din România.

12 mart. 2024, 17:53
Fraţii Tate, eliberaţi! Vor fi extrădaţi în Marea Britanie doar la finalul procesului din România
Fraţii Tate, eliberaţi! Vor fi extrădaţi în Marea Britanie doar la finalul procesului din România

Fraţii Tate, eliberaţi! Cei doi sunt trimiși în judecată de procurorii DIICOT într-un caz de crimă organizată, iar procesul este în faza camerei preliminare. Dacă vor fi declaraţi nevinovaţi, atunci mandatul european de arestare va fi pus în executare odată cu finalul procesului. Dacă instanțele de la București vor stabili vinovăția celor doi, mandatul va fi pus în aplicare în momentul în care vor părăsi închisoarea. Andrew Tate şi Tristan Tate rămân sub control judiciar, ceea ce înseamnă că nu au voie să părăsească țara.

Cei doi au fost reţinuţi după ce s-a aflat că Andrew Tate plănuia să fugă din România. Fraţii Tate, care au dublă cetățenie britanică și americană, au fost reținuți în baza unor mandate de arestare emise de poliția din Greater Manchester și executate de polițiști români. Avocații care reprezintă patru femei care l-au acuzat pe Andrew Tate de viol și agresiune sexuală au luat recent legătura cu polițiștii britanici, după ce au aflat despre aparentele planuri ale acestuia de a fugi din România. Poliția română a luat apoi cu asalt vila de 600.000 de lire sterline de lângă București.

Citeşte şi: Stenogramele care arată ororile puse la cale de frații Tate: ”Le fac să muncească minimum 10 sau 12 ore. Le muncesc ca pe sclave”

„Apreciem decizia Curții de Apel București de a amâna extrădarea lui Andrew și Tristan Tate. Această hotărâre oferă fraților o oportunitate de a participa pe deplin la apărarea lor și pentru ca procesul judiciar să se desfășoare într-o manieră transparentă. Ca răspuns la declarația lui Matthew Jury prin care îi acuză clienții noștri că plănuiesc să fugă din România, negăm fără echivoc orice acuzație conform căreia Andrew sau Tristan Tate intenționează să fugă din România pentru a se sustrage de la procedurile judiciare. Clienții noștri sunt pe deplin angajați să participe activ la procesul legal și să-și apere reputația. Credem că acest zvon provine de la un influencer online popular care a interpretat greșit un mesaj text de la clienții noștri în timp ce transmite live. Pur și simplu nu există adevăr în asta”, a declarat Eugen Vidineac, consilier juridic al inculpaților, citat de SpyNews.