Fraţii Tate rămân în arest 30 de zile. Cele două complice, arest la domiciliu

Curtea de Apel Bucureşti constată că „există suficiente probe” la dosarul fraţilor Tate cu privire la infracţiunile de trafic de persoane şi constituire de grup infracţional organizat

21 feb. 2023, 17:48
Fraţii Tate rămân în arest 30 de zile. Cele două complice, arest la domiciliu

Fraţii Tate raman in INCHISOARE . Andrew și Tristan Tate au ajuns, marți, în fața procurorilor, pentru a afla dacă vor fi eliberați sau nu din arest. Judecătorii au decis prelungirea arestului preventiv pentru încă 30 de zile pentru frații Tate și înlocuire cu arest la domiciliu pentru cele două inculpate Naghel Georgiana-Manuela și Radu Alexandra-Luana.

CTP îi demolează pe fraţii Tate: „Este o batjocură cruntă pentru România faptul că acești inși au venit aici cu mâna-n chiloți și au ajuns milionari”
Cazul fraților Tate continuă la două luni de la arestarea lor, după ce procurorii DIICOT au descins în vila lor de lux și au făcut percheziții. De la sfârșitul anului 2022 și până acum, cei doi și-au susținut cu fiecare ocazie nevinovăția și lipsa dovezilor în baza cărora au fost arestați.

Andrew și Tristan au făcut, până acum, o mulțime de contestații, însă instanța a decis să rămână în închisoare, chiar dacă avocatul lor spune că oamenii legii nu au venit cu dovezi noi împotriva lor.

„Avem foarte mare încredere în soluțiile de astăzi, pentru că, în esență, parchetul nu a reușit să aducă elemente noi din perspectiva acuzațiilor formulate. Nu s-a adus la cunoștiință nimic nou din perspectiva evoluției anchetei, că s-ar fi descoperit alte fapte în sarcina inculpaților, o chestiune extraordinar de bună pentru apărare. DIICOT-ul a venit numai cu niște chestiuni absolut circumstanțiale, atitudinea lor în starea de arest, ceea ce mi se pare o chestiune absolut nejustificată, neprobată și care nu poate să susțină, în mod obișnuit, o măsură de arestare preventivă în continuare”, a declarat avocatul fraților Tate, marți.

Andrew Tate nu se lasă. A postat un nou mesaj sfidător: „Refuz să mă opresc din ascensiune”

Echipa de avocaţi a familiei Tate a dezvăluit, de asemenea, că fraţii au depus plângeri penale în România, în aprilie anul trecut, împotriva a două femei, inclusiv a martorei din SUA care a primit scrisoarea. Glandian a precizat că plângerile penale din aprilie au fost depuse ca răspuns la acuzaţiile potrivit cărora cele două femei au fost reţinute împotriva voinţei lor de către fraţii Tate. „Nu a existat niciun fel de dovadă în acest sens, motiv pentru care fraţii Tate nici nu au fost arestaţi în aprilie. Nu erau altceva decât victimele unor acuzaţii false şi aveau tot dreptul să depună plângeri penale pentru că li s-au percheziţionat locuinţele şi li s-au confiscat bunurile”, a explicat avocata. Rezultatele acelor plângeri penale sunt încă în aşteptare, spune ea.

Benjamin Bull spune că impactul acţiunii legale asupra clientelor sale a fost supărător şi intimidant. Dani Pinter, care face parte din aceeaşi echipă de avocaţi a acuzării, spune că nu doar ameninţarea cu acţiuni în justiţie este intimidantă, ci şi hărţuirea online pe care o primesc multe dintre clientele sale pentru că au vorbit.

„Se fac afirmaţii cu adevărat obscene, se încearcă să le facă de ruşine, se spune că sunt mincinoase. Dar apar şi informaţii din vieţile lor private – unde lucrează, cine sunt membrii familiei lor – cu intenţia clară de a incita la hărţuire. Şi funcţionează”, afirmă Dani Pinter. Cele două presupuse victime pe care le reprezintă au primit chiar şi ameninţări cu moartea, spune ea.

„Sunt speriate de moarte. Amândouă se ascund. Simt că nu se pot stabili nicăieri, pentru că oamenii încearcă să le găsească”, a relatat avocata.

Procurorii au avut grijă să păstreze numele celor şase femei strict secrete, însă numele complete ale unora dintre ele au fost publicate pe reţelele sociale, menţionează BBC.

Numele a doi martori au apărut chiar şi într-o declaraţie pentru BBC din partea echipei de comunicare din SUA a fraţilor Tate, dar BBC precizează că nu le va face publice numele.

ARMATA DE TROLLI A FRAŢILOR TATE. DARIA GUŞĂ A FOST AMENINŢATĂ DUPĂ CE A VORBIT CU BBC

Andrew Tate şi fratele său nu au acces la reţelele sociale în timp ce se află în arest, dar şi-au construit o reţea vastă şi loială de fani şi susţinători care sunt foarte activi online, precizează BBC. Unele conturi par a fi administrate de o echipă profesionistă, care publică în mod regulat videoclipuri şi documente menite să submineze declaraţiile martorilor şi ale altor femei care fac acuzaţii împotriva familiei Tate.

CITEȘTE ȘI The Guardian: Arestarea l-a făcut pe Andrew Tate şi mai celebru. Acum, inclusiv copiii din Marea Britanie îi urmăresc saga judiciară şi află despre ideologia lui toxicăLa începutul acestei săptămâni, unul dintre cele mai active conturi a publicat numele complet, adresele de pe reţelele sociale şi mesajele WhatsApp ale uneia dintre presupusele victime din cadrul anchetei.

BBC a contactat contul respectiv pentru comentarii, dar nu a primit încă un răspuns.

Chiar şi cei care au fost implicaţi doar marginal în această poveste se pot trezi că sunt o ţintă. Daria Guşă, fiica politicianului Cozmin Guşă, a vorbit cu BBC şi cu alte persoane despre faptul că a primit un mesaj privat de pe contul de Instagram al lui Andrew Tate când avea 16 ani. Acesta urma acelaşi model expus de el în discursurile online despre cum să câştige atenţia unei femei şi să obţină influenţă asupra ei. Ea nu a susţinut că s-ar fi comis vreo infracţiune, dar după aceea a fost hărţuită online.

Am primit o grămadă de mesaje. Majoritatea erau de la oameni care spuneau că mint sau mă făceau târfă”, a declarat Daria Guşă pentru BBC. Ea susţine că a primit şi „10-15 ameninţări” online. „Un tip mi-a trimis un mesaj în care îmi spunea: Ştiu că studiezi la această universitate, programul este publicat online, ştiu unde eşti”, a relatat Daria, care studiază în Anglia.

Mai multe dintre prietenele ei, care se pare că au avut şi ele contact cu Andrew Tate, au refuzat să vorbească despre experienţele lor, mai spune Daria.

„Nu este vorba doar de oamenii care lucrează pentru el”, a explicat ea. „Este faptul că, practic, există milioane de bărbaţi care îi idolatrizează cu adevărat pe aceşti oameni şi care ar face orice pentru a-i proteja, pe ei şi imaginea lor, aşa că eu cred că este complet justificat faptul că atât de multe fete nu vor să vorbească”, a comentat Daria Guşă.

Nu este clar cine anume gestionează unele dintre cele mai active conturi care îi apără pe Tate sau cât de multă cooperare există între ei, dar riscurile pentru femeile care fac acuzaţii publice împotriva lui Andrew Tate pot fi mari, iar acestea pot veni din mai multe direcţii, conchide BBC.