Fraţii terorişti Ţarnaev plănuiau să „petreacă” la New York cu … şapte bombe, în Manhattan

Fraţii Tamerlan şi Djohar Ţarnaev discutau despre plasarea unor bombe la New York după comiterea atentatelor din Boston, dar planul lor a fost dejucat în momentul în care au început să fie urmăriţi de poliţie, pentru că furaseră o maşină cu şofer cu tot, sub ameninţare acestuia cu pistolul.

RomaniaTV.net
25 apr. 2013, 18:46
Fraţii terorişti Ţarnaev plănuiau să „petreacă” la New York cu … şapte bombe, în Manhattan

Cei doi fraţi, Djohar şi Tamerlan Ţarnaev au deturnat o maşină cu tot cu şofer, joia trecută, şi intenţionau să meargă la New York pentru a detona şapte dispozitive explozive. Cei doi suspecţi în dublul atentat din Boston pare că intenţionau să se ducă la New York să „petreacă”, atunci când au fost urmăriţi, săptămâna trecută, a declarat miercuri şeful poliţiei din New York, Ray Kelly. Informaţia pe care noi am primit-o era despre o „petrecere” la New York, a declarat Kelly pentru presă, evocând ceea ce Djohar Ţarnaev le-ar fi spus anchetatorilor.

Fraţii Ţarnaev au vorbit, de asemenea, despre „Manhattan” în autoturismul pe care l-au furat joia trecută, sub ameninţarea unei arme. Dar şoferul luat ostatic a reuşit să scape într-o staţie de alimentare cu carburanţi, iar cei doi fraţi au fugit cu maşina, fiind localizaţi de poliţie.

Tamerlan şi Djohar Ţarnaev „vorbeau în rusă sau cecenă, o limbă pe care şoferul nu o înţelegea. Însă crede că a auzit cuvântul «Manhattan» în conversaţia lor. Potrivit puţinelor informaţii pe care le avem, se poate să fi vorbit despre a veni la New York să petreacă”, a mai spus Kelly.

The Boston Globe relatează la rândul său că proprietarul autoturismului a povestit poliţiei cum cel mai mare dintre fraţi l-a ameninţat cu arma spunându-i „tocmai am omorât un poliţist. Am aruncat în aer maratonul şi acum plecăm spre New York. Aşa că nu te pune cu noi”.

Cei doi fraţi au fost prinşi în apropiere de Boston, la scurt timp după ce au furat maşina. Tamerlan Ţarnaev, în vârstă de 26 de ani, a fost ucis într-un schimb de focuri cu poliţia, Djohar Ţarnaev, în vârstă de 19 ani, a fost grav rănit. El a fost arestat vineri seară, după ce a fost găsit ascunzându-se într-o barcă. A fost internat în spital şi starea sa de sănătate era considerată „satisfăcătoare” miercuri, potrivit FBI, care citează Centrul medical Beth Israel Deaconess, unde se află şi acum.

Acuzat de utilizare de arme cu potenţial de distrugere în masă, el riscă pedeapsa cu moartea, potrivit anchetatorilor. Atentatul comis la Maratonul din Boston, la 15 aprilie, s-a soldat cu trei morţi şi 264 de răniţi.