Frații Tristan şi Andrew au primit o vizită surprinzătoare în arest, în toiul nopții

Frații Andrew și Tristan Tate au fost vizitați joi noapte, în Arestul Central al Poliției Capitalei, de un diplomat. Cei trei au avut o discuție privată, care s-a întins mult după miezul nopții, potrivit Gândul.

31 dec. 2022, 21:16
Frații Tristan şi Andrew au primit o vizită surprinzătoare în arest, în toiul nopții

Fraţii Tristan şi Andrew Tare au ajuns după gratii. Judecătorii Tribunalului Bucureşti au emis mandat de arestare pe numele lor pentru 30 de zile într-un dosar în care sunt acuzaţi de constituirea unui grup infracţional organizat, trafic de persoane şi viol. Alături de fraţii Tate au fost arestaţi şi doi români, între care şi o fostă poliţistă de la Secţia 7 din Bucureşti, care lucra pentru cei doi britanici.

Anchetatorii DIICOT au stabilit că „la începutul anului 2021, 4 suspecți (n.red. Andrew Tate, fratele lui Tristan şi doi cetățeni români) au constituit un grup infracțional organizat în vederea comiterii pe teritoriul României, dar și al altor state, precum Statele Unite ale Americii și Marea Britanie, a infracțiunii de trafic de persoane.

Persoanele vătămate au fost recrutate de cetățenii britanici prin inducere în eroare cu privire la intenția de a întemeia o relație de căsătorie/concubinaj și existența unor sentimente reale de iubire (metoda loverboy). Acestea au fost ulterior transportate și adăpostite în imobile din județul Ilfov unde, prin exercitarea de acte de violență fizică și constrângere psihică (prin intimidare, supraveghere constantă, controlul și invocarea de pretinse datorii), au fost exploatate sexual de membrii grupului prin obligarea la manifestări pornografice în vederea producerii și difuzării prin intermediul unor platforme de socializarede material având un astfel de caracter și prin supunerea la executarea unei munci, în mod forțat, în scopul obținerii de beneficii financiare importante constând în sumele de bani obținute ca urmare a accesării materialelor de către utilizatori”.

Citeşte şi: Fiica lui Cozmin Guşă a fost „agățată” de Andrew Tate. Tânăra a povestit cum a fost abordată: „Mi s-a părut dubios că un om cu câteva milioane de followeri, de care nu mai auzisem, îmi trimisese un mesaj explicit”

Până în prezent au fost identificate şase persoane vătămate care au fost exploatate sexual de grupul infracțional organizat.

„Cu privire la infracțiunea de viol s-a reținut că, în luna martie 2022, o persoană vătămată a fost constrânsă, în două ocazii diferite, de un suspect prin exercitarea de violențe fizice și presiuni psihologice să întrețină relații sexuale”, mai susţin anchetatorii.

Citeşte şi: Cu ce ocupa, de fapt, Alexandra Luana, fosta polițistă care i-a ajutat pe frații Tate. Activitatea care a îmbogățit-o peste noapte

Surse judiciare citate de Gândul, au spus că la scurt timp după reținerea fraţilor Tristian şi Andrew Tate, la Arestul Central s-a primit o solicitare din partea unei reprezentanțe diplomatice, prin care s-ar fi cerut o întrevedere urgentă cu cei doi britanici.

Solicitarea a fost aprobată, iar după miezul nopții, frații Tate au fost vizitați de un bărbat cu imunitate diplomatică. Sursele citate au precizat că cei trei ar fi avut o discuție privată, care s-a terminat abia în jurul orei o1:30.

Surse judiciare au declarat, pentru Gândul, că vizita a fost posibilă ca urmare a unei convenții internaționale prin care, dacă un cetățean este arestat într-un stat străin, personalul reprezentanței diplomatice a statului din care face parte trebuie să-i acorde consultanță.

În acest sens, personalul diplomatic trebuie să-i comunice, în principal, drepturile pe care le are și să-i recomande un avocat, acolo unde este cazul.