FRF a oprit LIGA 3. FC U Craiova, în Liga 2. Cine mai promovează

FRF a anunţat că, din cauza pandemiei de coronavirus, campionatul Ligii 3 nu va mai fi reluat pentru partidele rămase de disputat în sezonul 2019-2020. Decizia a fost luată de Comitetul de Urgenţă al FRF.

11 mai 2020, 18:09
FRF a oprit LIGA 3. FC U Craiova, în Liga 2. Cine mai promovează

FRF anunţă că având în vedere recomandările făcute în vederea reluării antrenamentelor sportive, ţinând cont de faptul că majoritatea cluburilor nu deţin resursele materiale, umane şi financiare pentru a îndeplini condiţiile menţionate în Ordinul comun al Ministerului Tineretului şi Sportului şi al Ministerului Sănătăţii şi considerând că meritul sportiv trebuie să primeze, Comitetul de Urgenţă FRF a validat propunerea Departamentului Competiţii FRF, avizată de Administraţia FRF în urma consultărilor avute cu membrii afiliaţi.

Situaţia retrogradării

Sezonul de Liga 3 ediţia 2019/20 este îngheţat, nicio echipă nu retrogradează.

Cum se promovează în Liga 2

În Liga 2 ediţia 2020/21 promovează echipele clasate pe prima poziţie în fiecare serie sau învingătoarele unui baraj în dublă manşă între locul 1 şi locul 2 din fiecare serie, dacă diferenţa între primele două clasate este egală sau mai mică de 3 puncte.

Astfel, FC U Craiova (Seria 4) şi Aerostar Bacău (Seria 1) promovează direct. Barajele pentru accederea în eşalonul secund sunt: Unirea Slobozia – Mostiştea Ulmu (Seria 2), Progresul Spartac – CSM Slatina (Seria 3) şi Fotbal Comuna Recea – Minaur Baia Mare (Seria 5).

Cum se promovează din Liga 4

Din Liga 4 în Liga 3 vor promova 14 echipe, câştigătoarele mini-grupelor de baraj în trei între reprezentantele judeţelor. Fiecare echipă va disputa un singur joc împotriva fiecăreia dintre celelalte două echipe din mini-grupă.
Data limită pentru comunicarea către FRF a reprezentantei fiecărui judeţ în parte/a Municipiului Bucureşti la barajul de promovare în Liga 3 va fi stabilită şi comunicată în timp util.

FRF va analiza modalitatea de desemnare a fiecărei reprezentante a judeţelor/Municipiului Bucureşti, urmând a refuza participarea la barajul de promovare în Liga 3 a echipelor care nu au fost desemnate printr-o procedură transparentă, nediscriminatorie şi în care principiul meritului sportiv să primeze.

Tragerea la sorţi pentru stabilirea mini-grupelor aferente barajului pentru promovarea în Liga 3 va fi efectuată la o dată ulterioară cu menţiunea că se păstrează împărţirea pe zone geografice deja comunicată de FRF pentru organizarea barajului anterior menţionat.

Datele de disputare a jocurilor de baraj pentru promovarea din Liga 3 în Liga 2 vor fi de asemenea anunţate ulterior. Federaţia Română de Fotbal monitorizează în continuare situaţia privind pandemia COVID-19 şi va programa partidele în funcţie de situaţia la nivel naţional.


loading...