FRF a solicitat să drept de folosinţă gratuită pentru stadionul Arcul de Triumf

Noul stadion de la Arcul de Triumf se apropie de finalizare, iar bătaia pentru controlul asupra arenei este mare. Gigi Becali a anunţat că Federația Română de Fotbal a făcut cerere la Ministerul Tineretului și Sportului pentru a prelua baza care a aparține, de drept, Federației Române de Rugby, scrie prosport.ro.

RomaniaTV.net
22 aug. 2020, 06:37

Documente oficiale arată clar acum că FRF s-a implicat pentru a prelua arena în folosință gratuită. Între timp, Ministerul Tineretului și Sportului a precizat, la solicitarea Newsweek Romania, că, pe lângă Federația Română de Rugby, a solicitat drept de folosință gratuită a noului stadion și Federația Română de Fotbal, instituție care nu apare în niciun document până acum și care n-a avut nicio contribuție financiară.

Macarale râd în soare! Imagini noi cu stadioanele care se ridică în Bucureşti VIDEO

Discuțiile despre noua arenă de rugby de la Arcul de Triumf au fost consfințite încă din 2017, tot într-un ordin al Ministrului Tineretului și Sportului. Acesta prevedea predarea amplasamentului către Ministerul Dezvoltării prin Compania Națională de Investiții. Tot în prin acest ordin, Ministerul Tineretului și Sportului se obliga să nu schimbe destinația stadionului după finalizarea lucrărilor.

„Noi ne-am angajat să oferim Federației Române de Fotbal tot suportul pentru organizarea de competiții importante la nivel internațional, așa a fost înțelegerea”, a explicat Alin Petrache.

Alin Petrache a explicat istoria acestui teren, care a fost mai bine de 100 ani destinat doar rugby-ului și a dezvăluit că aici nu s-a jucat niciodată fotbal. Mai mult, fostul internațional susține că stadionul Arcul de Triumf nu respectă dimensiunile unei arene de fotbal și că băncile tehnice nu pot fi pe gazon. „Acest teren a fost conceput pentru rugby și folosit in acest scop din 1913, cand a găzduit primele două partide oficiale consemnate în istorie, între Tennis Club Roman si Sporting Club. De atunci s-au jucat în această bază sportivă meciuri de rugby, iar în 2014 locația a fost trecută în lista sinteză a obiectivelor de investitii din Subprogramul “Complexuri sportive”, din cadrul Programului național de constructii de interes public sau social al Ministerului Dezvoltării Regionale si Administratiei Publice pentru a se construi o bază rugbystică modernă, care să respecte standardele internationale si pe care echipa națională și echipele de club să își joace meciurile. Proiectul a fost gândit pentru sportul cu balonul oval, aici fiind practic leagănul acestei discipline”, a spus Petrache.