FRF îl dă în judecată pe medicul Pompiliu Popescu. Cum se apără Răzvan Burleanu

Federația Română de Fotbal a anunțat, joi, pe site-ul oficial că îl dă în judecată pe medicul Pompiliu Popescu pentru "acuze total nefondate".

12 mai 2016, 15:58
FRF îl dă în judecată pe medicul Pompiliu Popescu. Cum se apără Răzvan Burleanu

„Din dorința de a clarifica modificările de componență ale staff-ului medical pentru echipa națională în spiritul adevărului, Federația Română de Fotbal face următoarele precizări. Federația Română de Fotbal nu l-a demis pe medicul Pompiliu Popescu, aceste presupuneri neavând cum să se întâmple potrivit cadrului legal. Prin împlinirea vârstei de pensionare, contractul de muncă al lui Pompiliu Popescu a încetat. Din acest moment, dumnealui nu mai făcea parte de facto din rândul angajaților FRF.

Ulterior, negocierile pentru încheierea unei noi colaborări au eșuat. Unul din principalele argumente: în urma analizei raportului financiar privind achiziția medicamentelor pentru loturile reprezentative a reieșit clar faptul că în perioada de activitate a medicului Pompiliu Popescu au existat cheltuieli nejustificate în această zonă.

Citeşte şi Pompiliu Popescu, REACŢIE VIOLENTĂ după ce a fost dat afară de la NAŢIONALĂ

Prin eficientizarea procedurilor de achiziție și fără ca această zonă să mai fie în responsabilitatea exclusivă a medicului Pompiliu Popescu, Federația Română de Fotbal a reușit să asigure același necesar cu o economie de 90.000 de euro. Asta în condițiile în care achizițiile de medicamente și susținătoare de efort s-au făcut și se fac în continuare tot prin farmaciile utilizate de doctorul Popescu. Asistăm cu mâhnire la o serie de acuze total nefondate din partea domnului Pompiliu Popescu și ne rezervăm dreptul a acționa în instanță în urma acestora. Rămâne, în același timp, o nedumerire: dacă aceste acuzații nu ar fi minciuni, atunci de ce ele nu au existat în cei doi ani de colaborare cu domnul Popescu, ci abia acum când, potrivit legii, a împlinit vârsta pensionării?„, se arată în comunicatul FRF.

Medicul Pompiliu Popescu, dat afară după 26 de ani la echipa națională, în urma scandalului primelor pentru calificarea la Euro 2016, s-a dezlănțuit miercuri împotriva președintelui FRF, Răzvan Burleanu, a secretarului general adjunct al FRF, Gabriel Bodescu, și al selecționerului Anghel Iordănescu.