FRF, negocieri SECRETE cu un antrenor străin de top pentru postul de SELECŢIONER

Cosmin Contra este selecţionerul României după despărţirea de Christoph Daum, însă a fost a doua varianta a FRF, după Dan Petrescu. Surse din cadrul FRF susţin însă că echipa naţională a fost aproape de a avea un al doilea selecţioner străin.

07 nov. 2017, 06:27

FRF a mai avut o solutie la indemana in momentul in care Dan Petrescu nu a fost lasat de CFR Cluj sa preia echipa nationala. Este vorba despre belgianul Georges Leekens, puternic sustinut de consilierul Andrei Vochin, dar pe care Razvan Burleanu l-a refuzat.

Răzvan Burleanu a schimbat sigla încălcând statutul FRF. Riscă acuzaţia de ABUZ ÎN SERVICIU

Ajuns la 68 de ani, Leekens era dispus sa preia echipa nationala a Romaniei, iar intre cele doua parti au existat mai multe runde de negocieri. La un moment dat, Leekens devenise chiar varianta numarul doi pe lista FRF, inaintea lui Cosmin Contra, scrie ziare.com.

Razvan Burleanu a refuzat varianta deoarece se temea ca, in cazul in care va mai aduce un antrenor strain, isi va periclita un viitor mandat in fruntea Federatiei Romane de Fotbal. Dupa ce negocierile cu FRF au picat, Leekens a preluat nationala Ungariei, acand ca obiectiv calificarea la EURO 2020.

Naţionala României va avea un nou echipament. Pe stema FRF apar, în premieră, bourul şi acvila FOTO

Georges Leekens are un CV impresionant, fiind selectionerul Belgiei in doua mandate, ultima data intre 2010 si 2012. In cariera a mai pregatit cluburi precum Brugge, Anderlecht, Trabzonspor, Gent sau Lokeren. Ultima oara a fost selectionerul Algeriei.