Frig de CRAPĂ PIETRELE. Joi a fost cea mai rece dimineaţă a sezonului. Vezi unde a fost cel mai frig

Dimineaţa zilei de joi a fost cea mai rece din această iarnă. La staţia meteo Miercurea Ciuc s-au înregistrat joi dimineaţa minus 12 grade Celsius, ceea ce reprezintă o nouă minimă naţională în zonele locuite, după ce miercuri au fost minus 10 grade Celsius.

RomaniaTV.net
27 nov. 2014, 07:16

Meteorologul de serviciu de la staţia meteo Miercurea Ciuc, Tanko Karoly, a declarat că valoarea de minus 12 grade Celsius a fost consemnată în jurul orei 7.30 şi s-a menţinut mai puţin de o oră, după care a început să crească.

Potrivit valorilor de temperatură făcute publice pe site-ul Administraţiei Naţionale de Meteorologie, la Miercurea Ciuc s-a înregistrat cea mai scăzută temperatură din ţară din zonele locuite. Mai frig cu un grad, adică minus 13 grade Celsius, a fost doar la Vârfu Omu, la 2500 de metri altitudine.

Şi în celelalte localităţi harghitene temperaturile au fost scăzute. La Topliţa s-au înregistrat minus 11 grade Celsius, la Joseni au fost minus 10 grade, la Bucin s-au consemnat minus 8 grade Celsius, iar la Odorheiu Secuiesc au fost minus 7 grade Celsius.

Locuitorii judeţului Harghita, supranumit Polul Frigului sau Mica Siberie, sunt obişnuiţi cu iernile lungi şi geroase.

Minima absolută a lunii noiembrie, în Harghita, a fost de minus 27,5 grade Celsius şi s-a înregistrat în 1993, la Miercurea Ciuc.

La ora 9.00, singura localitate din ţară unde mercurul din termometre s-a ridicat peste limita de zero grade era Moldova Nouă (1 grad Celsius).

(w500) Joi dimine